Kokeile kuukausi maksutta

Tikkurilan tulos parani – liikevaihto laski

Maalivalmistaja Tikkurilan tulos oli nousussa tilivuoden toisella neljänneksellä, mutta jäi markkinaodotuksista.

Kuva: Tikkurila

Tikkurilan mukaan myyntivolyymit ja liikevoitto kasvoivat valuuttoihin ja raaka-aineinflaatioon liittyvästä vastatuulesta huolimatta. Tehostusohjelma eteni suunnitellusti. Ohjelman tarkoitus on vähintään 30 miljoonan euron säästöjen saavuttaminen.

”Euromääräinen liikevaihtomme laski toisella vuosineljänneksellä, mutta kasvoi vertailukelpoisin valuuttakurssein ja ilman yritysmyyntien vaikutusta 3 prosenttia. Myyntivolyymimme kasvoivat kaikilla keskeisillä markkinoilla myyntiponnistelujen, hyvän suhdanteen ja parantuneen toimitusvarmuuden johdosta”, sanoo toimitusjohtaja Elisa Markula tiedotteessa.

”Kannattavuutemme parani korkeampien myyntivolyymien ja alhaisempien kiinteiden kustannusten johdosta, mutta taso ei ole riittävä. Korotimme myyntihintoja, mutta tehdyt korotukset eivät riittäneet kompensoimaan kohonneita raaka-ainekustannuksia.”

Tikkurila ilmoitti yt:stä

Tikkurilan tulos parani huhti-kesäkuussa 19,5 miljoonaan euroon vuotta aikaisemmasta 16,4 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos nousi 0,28 eurosta 0,35 euroon.

Analyytikot olivat ennustepalvelu Inquiry Financialin keräämässä ennusteessa ennakoineet 24,4 miljoonan euron tulosta.

Oikaistu liiketulos nousi 7,8 prosenttia 21,5 miljoonaan euroon. Liikevaihto sen sijaan laski 5,1 prosenttia 173,7 miljoonaan euroon.

Tikkurilan mukaan markkinanäkymät ovat kohtuullisen hyvät, vaikka asuntomarkkinoilla epävarmuus on lisääntynyt.

Raaka-aine- ja pakkausmateriaalien kallistumisen ennakoidaan jatkuvan loppuvuonna. Myös saatavuudessa saattaa esiintyä yhtiön mukaan edelleen haasteita.

Kallistumista tasapainottaakseen Tikkurila nostaa edelleen myyntihintojaan ja jatkaa tehostamistoimenpiteitä. Yhtiö ilmoitti tänään konserninlaajuisista yt-neuvotteluista, joissa tavoitteena on vähentää 250 työpaikkaa.

Tikkurila arvioi liikevaihdon säilyvän tänä vuonna viime vuoden tasolla. Oikaistun liikevoiton arvioidaan paranevan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurilan tulos parani – liikevaihto laski”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat