Constin liikevaihto pienessä kasvussa – tappio syventynyt

Korjausrakentaja Consti Yhtiöt kasvatti kolmannella vuosineljänneksellä hieman liikevaihtoaan, mutta tappio syveni vuodentakaisesta.

Constin Esa Korkeela on toiveikas korjausrakentamisen suhteen kornaviruspandemiasta huolimatta. Kuva: Anne Kurki

Constin tappio ennen veroja syveni heinä-syyskuussa 1,6 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 1,0 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto kasvoi 78,9 miljoonaan euroon 77,8 miljoonasta eurosta.

”Liikevaihto kehittyi positiivisesti erityisesti Korjausurakointi-liiketoiminnassamme. Liikevaihdon kasvusta huolimatta heinä-syyskuun tuloksemme muodostui tappiolliseksi”, Constin toimitusjohtaja Esa Korkeela sanoo osavuosikatsauksessa.

Liiketappiota kertyi 1,4 miljoonaa euroa vuodentakaisen 0,8 miljoonan euron jälkeen. Osakekohtainen tappio kasvoi 0,17 euroon 0,10 eurosta.

”Liiketulostamme heikensi odotettua heikompi kannattavuus Talotekniikka-toimialaan sisältyvän Talotekniikkaurakointi-yksikön sekä Julkisivut-toimialaan sisältyvän Asuntokorjaus-yksikön projektitoimituksissa”, Korkeela sanoo.

Hänen mukaansa kannattavuusongelmat koskevat rajattua joukkoa vuonna 2016 ja alkuvuonna 2017 alkaneita projekteja, jotka on määrä saattaa loppuun pääsääntöisesti kuluvan vuoden aikana. Muutaman Asuntokorjaus-yksikön projektin luovutus ajoittuu kuitenkin vielä ensi vuoden puolelle.

”Tämänhetkisen markkina- ja liiketoimintanäkemyksemme mukaan uskomme korjausrakentamisen ja taloteknisten palveluiden kysynnän pysyvän hyvällä tasolla myös loppuvuonna. Odotan vahvan tilauskantamme yhdessä kannattavuutta parantavien toimenpiteidemme kanssa nostavan suorituskykyämme vuoden viimeisellä neljänneksellä”, Korkeela sanoo.

Consti odottaa kuluvan vuoden liiketuloksena kasvavan viime vuodesta, jolloin liiketulos oli 0,4 miljoonaa euroa tappiollinen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Constin liikevaihto pienessä kasvussa – tappio syventynyt”

  1. Huono laatu, huono aikataulunhallinta, huono yhteistyökyky, huono urakkalaskentataito…

  2. Terävin jätkä laitettiin laulukuoroon ja tunarit tilalle, lopputulos tulee olemaan historiaa – lyhyttä sellaista.

  3. Constilla ei ole ”omaa väkeä” kuin johtotasolla. Kun urakkakilpailu on voitettu alkaa Consti keräämään hankkeeseen väkeä maailman turuilta projektijohtajasta työmaanestareuhin asti. No nykysuhdanteessa ei kokeneita mestareita löydy. Siksi palkataan ”ketä saadaan” . Ja työn jälki surkeaa ja kustannusten hallinta onnetonta.

Vastaa