Kokeile kuukausi maksutta

Tikkurilan vanhassa kirkossa alkoi sisätilojen purku – marraskuussa alkavat seinät kaatua

Uuden kirkon rakentaminen alkaa helmikuussa.

Tikkurilan kirkosta puretaan parhaillaan pois asbestipitoisia materiaaleja. Marraskuussa alkaa seinien purku. Kuva: Antero Harju
Kuuntele juttu

Tikkurilan kirkkokorttelissa purkutyöt ovat alkaneet näkyä katukuvassa. Parhaillaan vanhan kirkon sisällä työmiehet purkavat asbestipitoisia materiaaleja.

Kaikki kävely- ja ajoreitit Asemantien ja Unikkotien välisen kirkkokorttelin ympäristössä ovat vielä käytössä, vaikka purkutöiden vuoksi kulkua kirkkokorttelin sisällä on jo rajoitettu.

Kirkkokorttelissa puretaan yhteensä kolme rakennusta, kun kirkon lisäksi purkulistalla ovat Seurakuntien talo sekä Bethanian kiinteistö.

Purkutyöt jatkuvat aina ensi vuoden toukokuulle saakka, mutta Vantaan seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Sari Turusen mukaan uuden kirkon rakentaminen alkaa jo helmikuussa.

”Asematien varrella päästään aloittamaan uuden kirkon rakentaminen, vaikka virastotaloa ja Bethaniaa vielä puretaan”, Turunen sanoo.

Työmaa-alue leviää marraskuussa, koska ison rakennusurakan vuoksi korttelissa joudutaan siirtämään vanhoja putki- ja kaapeliyhteyksiä.

Vanha kirkko käyttökiellossa

Tikkurilan uuden kirkon on määrä olla käytössä vuoden 2020 adventtina. Seurakunta kerää parhaillaan vantaalaisten muistoja vanhasta kirkkorakennuksesta.

Purettavien rakennusten tilalle on tulossa uusi kirkko, seurakuntatiloja, asuntoja noin 300 eli 28 000 neliötä sekä hieman liike- ja toimistotilaa. Kirkkokortteliin on tulossa muun muassa opiskelija-asuntoja.

Tikkurilan uuden pyramidihahmoisen kirkon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Oopeaa, ja sen rakentaa Lujatalo.

Vanha vuonna 1956 valmistunut kirkko on ollut käyttökiellossa neljä vuotta sisäilmaongelmien vuoksi. Sen suunnittelivat aikanaan arkkitehdit Leena ja Kalle Niukkanen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurilan vanhassa kirkossa alkoi sisätilojen purku – marraskuussa alkavat seinät kaatua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat