Kokeile kuukausi maksutta

Kojamon tulos laskussa – liikevaihtonäkymät tarkentuivat

Asuntosijoitusyhtiö Kojamon tulos oli laskussa tilivuoden kolmannella neljänneksellä. Liikevaihto sen sijaan kasvoi selvästi. Yhtiö täsmentää koko vuoden liikevaihtonäkymiään.

Kojamolle valmistui viime vuonna paljon uusia asuntoja. Kuva: Kojamo

”Etenimme strategian toteuttamisessa ja onnistuimme operatiivisessa toiminnassa myös kolmannella vuosineljänneksellä. Sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli katsauskauden päättyessä 5,0 miljardia euroa. Taloudellinen vuokrausaste oli hyvällä tasolla huolimatta markkinoille valmistuneiden uudiskohteiden lisääntyneestä määrästä”, toimitusjohtaja Jani Nieminen toteaa tiedotteessa.

Tulos ennen veroja ylsi heinä-syyskuussa 59,1 miljoonaa euroon, kun se vuotta aikaisemmin jäi 73,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 6,7 prosenttia 89,7 miljoonaan euroon.

Tulokseen sisältyy 13,4 miljoonan euron nettovoitto käypään arvoon arvostamisesta. Vuotta aiemmin vastaava voitto oli 33,2 miljoonaa euroa.

Nettovuokratuotto kasvoi 10,2 prosenttia ja oli 64,5 miljoonaan euroon. Nettovuokratuotto oli 71,9 prosenttia liikevaihdosta, kun se vuotta aiemmin oli 69,6 prosenttia.

Täsmentää näkymiään

Kojamo arvioi liikevaihdon kasvavan tänä vuonna viime vuodesta 5–8 prosenttia, kun aiemmin ennuste oli 3–9 prosenttia. Lisäksi yhtiö arvioi konsernin kassavirran ennen käyttöpääoman muutosta olevan 106–115 miljoonaa euroa, ilman kertakuluja.

Aiemmin ennuste oli 103–116 miljoonaa euroa. Uudistuotantoinvestointien ja asuntokannan ostojen ennakoidaan ylittävän 300 miljoonaa euroa.

Näkymissä on otettu huomioon kuluvana vuonna toteutuneiden asuntojen myyntien ja ostojen vaikutukset, arvio vuokrausasteesta ja vuokrien kehityksestä sekä valmistuvien asuntojen määrä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kojamon tulos laskussa – liikevaihtonäkymät tarkentuivat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat