Metropolia sai suuren lahjoituksen, joka koskettaa rakennusalaakin

Vuonna 1945 perustettu Yrjö ja Senja Koivusen säätiö on tehnyt Metropolialle merkittävän 500 000 euron lahjoituksen.

Vuonna 1945 perustettu Yrjö ja Senja Koivusen säätiö on tehnyt Metropolialle merkittävän 500 000 euron lahjoituksen.

Tiedotteen mukaan se on suuruudeltaan Metropolian koko varainhankintakampanjan toiseksi suurin. Lahjoitus on kohdistettu tekniikan ja liikenteen koulutusalalle.

”Haluamme lahjoituksella tukea suomenkielistä Metropolia ammattikorkeakoulua, koska se vastaa laajasta, maan menestyksen kannalta tärkeistä insinöörialojen koulutuksesta”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Niini sanoo.

”Olemme iloisia ja ylpeitä, että pystyimme säätiönä antamaan oman vahvan panoksemme opetuksen kehittämiseen tulevaisuuden osaamisen hyväksi. Säätiömme perustaja oli työn mukana tekniikan oppinsa hankkinut ja siten tukemme käytännön insinööritehtäviin valmistautuvien hyväksi jatkaa käytännössä hänen linjaansa.”

”Metropolialle mahdollisuus kerätä varainhankinnan avulla lahjoituksia ja saada niiden perusteella valtion myöntämää vastinrahaa tulivat todella oikeaan aikaan”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoo.

”Olemme yhtäältä joutuneet uudistumaan ja keskittymään olennaiseen valtion viimeaikaisten suurten koulutusleikkausten myötä. Toisaalta saamme juuri tänä vuonna aivan uutta intoa ja ennen kokemattomia mahdollisuuksia, kun kaikki korkeakoulumme toiminnot vihdoin keskittyvät neljälle kampukselle Helsinkiin, Vantaalle ja Espooseen.”

”Tärkeä tehtävä tuottaa rakennusalan ammattilaisia”

”Metropolialla on tärkeä tehtävä tuottaa kasvavalle Uudenmaan alueelle rakennusalan ammattilaisia” säätiön asiamies Ville Wartiovaara toteaa.

Hänen mukaansa tarve esimerkiksi rakennusalan työnjohdon koulutukselle ja sen opetuksen kehittämiselle on jatkuva, oli sitten kyse tutkinto- tai muuntokoulutuksesta.

Myös tieto-ohjatun rakentamisen innovaatiokeskittymä tuo uuden vaihteen Myllypuron yritysyhteistyön ja osaamisen vahvistamiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metropolia sai suuren lahjoituksen, joka koskettaa rakennusalaakin”

Vastaa