Puotilan ostoskeskus ja maineikas olutravintola Pikkulintu puretaan – Tilalle tulee uusi liikekeskus ja asuntoja

Kaavamuutoksesta järjestetään keskustelutilaisuus helmikuussa.

Puotilan ostarin olutravintola Pikkulintu. Kuva : Sabrina Bqain

Puotilan ostoskeskus Itä-Helsingissä puretaan. Vuonna 1961 valmistuneen ostoskeskuksen tilalle on tulossa uusi liiketilojen keskittymä, jonka päälle tulee asuntoja.

Helsingin kaupungin asemakaavoituspalvelussa valmistellaan asemakaavan muutosta koskien Puotilan ostarin tonttia, viereistä pysäköintitonttia ja vähäisten rajamuutosten osalta asuntotonttia sekä viereisiä katualueita.

Ostarin pohjoispuolella olevaa, nyt 2-kerroksista pysäköintilaitosta on tarkoitus laajentaa.

Helsingin kaupunginhallitus varasi lokakuussa Puotilan ostarin tontin ja viereisen pysäköintitontin Lumo Kodit Oy:lle asuntotuotantoon. Varaus on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

Asiasta järjestetään keskustelutilaisuus 13. helmikuuta kulttuurikeskus Stoan musiikkisalissa alkaen kello 17.30.

Kaavan valmisteluaineistoa ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esillä 1. maaliskuuta saakka kulttuurikeskus Stoassa, kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa ja kaupungin verkkosivuilla.

Mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä valmisteluaineistosta pyydetään esittämään 1.3. mennessä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Puotilan ostoskeskus ja maineikas olutravintola Pikkulintu puretaan – Tilalle tulee uusi liikekeskus ja asuntoja”

  1. Keskustelutilaisuus, joka ei vaikuta mihinkään. Paskaa vetoo, mutta ah niin Helsingistania. Hyvästit Pikkulinnulle, jonka terdellä on – aina mahtuessa – tullut jokunenkin hauska kesäilta vietettyä.

Jätä kommentti