Savosolar antoi tulosvaroituksen – tekee lähes yhtä paljon liiketappiota kuin liikevaihtoa

Pörssin First North -listalla noteerattu aurinkokeräinvalmistaja Savosolar on päivittänyt vuoden 2018 liikevaihtoennustettaan ja alentanut ennustettaan liiketuloksesta.

Savosolar arvioi koko vuoden liikevaihdon olevan noin 5,8 miljoonaa euroa eli noin 600 prosenttia korkeampi kuin vuonna 2017. Samalla yhtiö arvioi liiketappion olevan noin 5,0–5,3 miljoonaa euroa, kun vuonna 2017 liiketappio oli 4,9 miljoonaa euroa.

Liikevaihdon kasvamisen syynä ovat yhtiön suuret järjestelmätoimitukset Tanskaan ja Ranskaan vuoden 2018 toisella puoliskolla. Ne jatkuvat vielä vuoden 2019 alussa.

Liiketappion syvenemisen pääasiallisena syynä ovat yhtiölle vuoden 2018 aikana syntyneet korvausvastuut, jotka liittyvät yhtiön alkuaikoinaan, vuosina 2013–2015 valmistamien keräinten laatuongelmiin. Liiketuloksen heikkenemiseen vaikuttavat myös yhtiön Tanskan projektien ennakoitua korkeammat toteutuskustannukset.

Vielä elokuussa Savosolar arvioi, että koko vuoden 2018 liiketulos olisi parempi kuin vuonna 2017.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Savosolar antoi tulosvaroituksen – tekee lähes yhtä paljon liiketappiota kuin liikevaihtoa”

  1. Savosolar taisi antaa liian kovat lupaukset laitteidensa aurinkolämmön tuottokyvystä. Joka vähänkään asiaan perehtyi käytännön tasolla ymmärsi sen hyvin pian.

Vastaa