Kokeile kuukausi maksutta

Lujabetoni investoi uuteen valmisbetonitehtaaseen Oulussa

Lujabetoni investoi lähes neljä miljoonaa euroa uuteen korkean kapasiteetin valmisbetonitehtaaseen Oulussa. Uusi tehdas rakennetaan yhtiön nykyiselle tehdasalueelle.

Havainnekuva uudesta valmisbetonitehtaasta Oulussa. Kuva: Lujabetoni
Kuuntele juttu

Tehtaan varsinainen rakentaminen alkoi tammikuussa, ja sen on määrä olla valmis kesällä 2019.

Uusi tehdas rakennetaan varmistamaan toimitukset valmisbetonin kasvavaan kysyntään Oulun alueen markkinoilla. Oulu on Pohjois-Suomen suurin kasvukeskus, jossa rakennetaan vilkkaasti infra-, julkis-, teollisuus- ja asuntohankkeita. Yhdessä uusi ja vanha tehdas antavat mahdollisuuden osallistua Pohjois-Suomen suuriin rakennushankkeisiin jopa 150 kuutiometrin tuntikapasiteetin turvin.

Uusi tehdas mahdollistaa myös Lujabetonin uusien valmisbetonituotteiden tekemisen Oulussa. Esimerkiksi suositun LujaFlow 20/60 -betonin eli pintalattiavaluihin tarkoitetun tuotteen valmistus on mahdollista Oulun uudessa tehtaassa.

Uudessa betonitehtaassa on panostettu teknisesti korkeatasoisiin laitteisiin: suuriin ja riittävän moneen kiviaine- ja sementtisiiloon, tehokkaaseen kiviaineen lämmitykseen, riittävän suureen ja tehokkaaseen 4,5 kuutiometrin betonisekoittajaan sekä uusimman teknologian mukaiseen ohjausjärjestelmään ja mittalaitteisiin. Erityisen tärkeä ominaisuus on ekologinen pesuveden käsittelyjärjestelmä, jonka ansioista autojen pesuvedet kierrätetään suljetulla kierrolla takaisin prosesseihin, uudelleen pesuvedeksi ja betonin valmistukseen.

Oulun valmisbetonitehdas on neljäs Lujabetonin rakentama valmisbetonitehdas kahden vuoden sisällä. ”Uudet tehdashankintamme ovat tarkkaan harkittuja strategisia päätöksiä”, Lujabetonin yksikönjohtaja Juha Kinnunen kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujabetoni investoi uuteen valmisbetonitehtaaseen Oulussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat