Newsec: Logistiikkakohteiden korkeat tuotot houkuttelevat kansainvälisiä sijoittajia

Kiinteistöjen sijoituskysyntä keskittyy vuonna 2019 erityisesti toimistoihin ja logistiikkasegmenttiin, arvioi kiinteistöalan asiantuntijayhtiö Newsec tuoreessa kiinteistömarkkinakatsauksessaan.

Havainnekuva DSV:n logistiikkakeskuksesta Vantaalla.

Logistiikka- ja varastokohteiden sijoituskysyntä on Newsecin mukaan pysynyt vahvana osittain siksi, että näiden kohteiden tuotot ovat Suomessa verrattain korkeita. Korkeat tuotot houkuttelevat varsinkin kansainvälisiä sijoittajia.

Viime vuonna pääkaupunkiseudun logistiikkakohteissa päästiinkin lähemmäksi Euroopan päämarkkinoiden parhaiden kohteiden tuottovaatimuksia. Sijoittajia kiinnostavat modernit teollisuus- ja varastotilat Kehä III:n varrella.

Yksi merkittävimmistä segmentin rakennushankkeista oli logistiikkayritys DSV:n Suomen pääkonttori Vantaan Hakkilassa lähellä lentoasemaa. Ennen vuodenvaihdetta käyttöön otettu Lehdon urakoima rakennus käsittää noin 50000 neliötä logistiikkakeskusta, 10000 neliötä terminaalia sekä 4000 neliötä toimistotilaa. Brittiläinen Savills IM osti kiinteistön DSV:ltä korealaisten sijoittajien edustajana.

Suomalaiset eläkeyhtiöt ovat olleet logistiikkakiinteistöissä myyntilaidalla. Saksalainen DWS osti DHL:n Vantaalla sijaitsevan 42000 neliön logistiikkakiinteistön eläkevakuutusyhtiö Elolta ja LähiTapiolalta. Ruotsalainen Sagax osti samoin Vantaalla sijaitsevan 62300 neliön varastokiinteistön Ilmariselta.

Helsingin keskustan huippukohteet jo Tukholman hinnoissa

Viimeisen 12 kuukauden aikana Helsingin keskustassa on tehty suoria kiinteistösijoituksia ennätyshinnoin. Newsecin mukaan parhaimpien kohteiden tuottovaatimukset ovat painuneet jo lähelle Euroopan suurimpien markkina-alueiden hintoja, ja ne alkavat olla samalla tasolla kuin esimerkiksi Tukholmassa.

Helsingin keskusta-alue on viimeisen viiden vuoden aikana laajentunut, kun Töölönlahden toimistorakennukset valmistuivat. Keskustan reuna-alueet ovat nostamassa profiiliaan, kun maailmallakin huomioidut Oodi-keskustakirjasto sekä Amos Andersonin taidemuseo valmistuivat vuoden 2018 aikana. Hankkeet ovat laajentaneet keskusta-aluetta pohjoiseen. Keskusta-alue hakee vielä todellista painopistettään – Helsinki jatkaa kehittymistään esimerkiksi Pasilan uusien rakennusten valmistuessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Newsec: Logistiikkakohteiden korkeat tuotot houkuttelevat kansainvälisiä sijoittajia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat