Tuusulan kunnantalo tyhjennetään – Surkea sisäilma pakottaa pormestaria myöten kaikki evakkoon

Kunnantalon sisäilmaongelmat ovat vaivanneet henkilöstöä jo pidemmän aikaa ja talosta oli joka tapauksessa tarkoitus luopua, sanoo Tuusulan pormestari Arto Lindberg.

Tuusulan kunnantalon henkilöstö oli tehnyt ilmoituksia sisäilmaoireista. Sari Gustafsson / Lehtkuva

Tuusulan kunnan johtoryhmä on päättänyt tänään tiistaina, että Tuusula luopuu kunnantalon tiloista. Kunnantalosta luopuminen johtuu tiedotteen mukaan talon sisäilmatilanteesta, joka on kärjistynyt viime vuoden lopun ja tämän vuoden alun aikana.

Tuusula tilasi riskinarviointilausunnon kunnantalon sisäilmasta henkilöstön oireilmoitusten takia. Valmistuneen lausunnon mukaan rakennuksen käytöstä on syytä pidättäytyä.

Talon sisäilmaongelmat ovat vaivanneet henkilöstöä jo pidemmän aikaa, sanoo pormestari Arto Lindberg. Kun ongelmat tuntuivat vain lisääntyvän vuodenvaihteen tienoilla, kunta päätti tilata riskinarviointilausunnon.

”Talosta on ollut joka tapauksessa tarkoitus luopua jonkin vuoden päästä. Enää emme voi odottaa”, Lindberg sanoo.

”Minä ja kansliapäällikkö täältä lähdetään viimeisinä.”

Peruskorjaus maksaisi uuden talon verran

Henkilöstön ilmoittamat oireet ovat Lindbergin mukaan vaihdelleet. Oireista on hänen mukaansa ilmoitettu eri puolilla taloa. ”Murhe on niin laajassa mittakaavassa, ettei pikkukorjauksilla tai isommillakaan pysty varmuudella tilannetta parantamaan.”

Lindbergin mukaan ihmiset eivät ole reagoineet vain yhteen asiaan, kuten homeeseen, vaan erilaiset epäpuhtaudet yhdessä ovat oireiden takana.

Tuusulan kunnantalo on valmistunut 1980-luvun alussa. Talosta on tehty vuosien saatossa erilaisia kuntoselvityksiä.

”Lopulta päädyttiin siihen, että talossa olisi pitänyt tehdä perusteellinen peruskorjaus. Se olisi ollut uuden talon hintainen.”

Seuraavaksi Tuusulassa valmistellaan esitystä väistötiloista. Kunnan johtoryhmä käsittelee väistötiloihin siirtymistä ensi viikon tiistaina. Lindbergin mukaan Tuusulalla on siihen asti työntekijöille jonkin verran muita tiloja, jos he eivät pysty työskentelemään kunnantalolla.

”Jonkun verran varmaan myös etätyö lisääntyy. Se on kuitenkin lisääntynyt koko ajan.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tuusulan kunnantalo tyhjennetään – Surkea sisäilma pakottaa pormestaria myöten kaikki evakkoon”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi