Consti laskee liikkeeseen hybridilainan – korko huima 12 prosenttia

Consti Yhtiöt laskee liikkeeseen 3,2 miljoonan euron hybridijoukkovelkakirjalainan.

Hybridilainan kuponkikorko on kiinteä 12,0 prosenttia tarkistuspäivään saakka, minkä jälkeen korko määritellään uudestaan kahden vuoden välein hybridilainan liikkeeseenlaskupäivästä alkaen.

Lainalla ei ole määrättyä eräpäivää, mutta Constilla on oikeus lunastaa laina takaisin ensimmäistä kertaa kahden vuoden kuluttua hybridilainan liikkeeseenlaskupäivästä sekä tätä seuraavina vuotuisina koronmaksupäivinä. Hybridilainan liikkeeseenlaskupäivä on arviolta 29. maaliskuuta.

Consti käyttää hybridilainalla kerättävät nettovarat yleisiin liiketaloudellisiin tarpeisiinsa.

”Hybridilainajärjestely vahvistaa pääomarakennettamme, laajentaa rahoituspohjaamme ja tukee käänneohjelmamme toteutusta”, Constin toimitusjohtaja Esa Korkeela sanoo tiedotteessa.

Hybridilaina on lainanantajan näkökulmasta korkean riskin velkasijoitus, sillä se tulee maksunsaantijärjestyksessä veloista viimeisenä. Konsernitilinpäätöksessä Consti käsittelee hybridilainaa omana pääomana. Maksunsaantijärjestyksessä hybridilaina tulee kuitenkin ennen muita oman pääoman instrumentteja, kuten osakkeita. Hybridivelkakirja ei anna haltijalleen osakkeenomistajalle kuuluvia oikeuksia.

OP Yrityspankki toimii hybridilainan liikkeeseenlaskun pääjärjestäjänä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “Consti laskee liikkeeseen hybridilainan – korko huima 12 prosenttia”

  1. Kassa tyhjä ? Lopun alkua. Ei ole tervettä talouden pitoa maksaa12% korkoa. Tosin muukaan ei auta kun rahaa muualta ei tule.

  2. Kova on korko ja mielenkiintoiset ajat. Hybridilaina on kallista rahoitusta, näköjään ei kestä enää vierasta pääomaa tai saa vierasta pääomaa järkevillä ehdoilla. Vai saako ollenkaan? En uskalla itse sijoittaa.

  3. Koijari constit.. Kun katsoo tämän yrityksen toimintaa esim. Oulussa jo lautapoikakin ajelee leasing pakulla, jossa on vain constin logot..ja kiekkojoukkueen peliasuissa lähes kalleimmat mainospaikat, vuokrafirman miehet hoitavat julkisivu ja korjausurakat alusta loppuun sekä aluejohtajan mehevät päivällis juotatukset/ festaritarjoilut niin ei ole yhtään ihme että menee talous sekaisin… omavaraisuusaste on negatiivinen, urakan katteet ihan naurettavia… en sijoita missään tapauksessa. Ja ne AVIN raportit jokaisesta työmaasta…turvallisuus ihan lapsen kengissä.

  4. Siis haettiin noin kymmentä miljoonaa ja saatiin kolme, sekin vasta 12% korolla. Taitaa Kari Tapio jo soida.

  5. Yhtiöstä tulleiden tiedotteiden mukaan toimiva johto on joutunut ilmeisesti merkitsemään hybridiä kun kenellekään muulle tuo ei kelvannut edes 12% korolla? Huhhuh.

  6. Kyllä se nousee vielä, korjaamisessa yleisesti on pääurakoiden kilpailu liian kovaa vielä.

Vastaa