Consti harkitsee rahoitusta hybridilainalla

Consti Yhtiöt harkitsee arviolta 10 miljoonan euron hybridilainan liikkeeseenlaskua. Laina pyritään laskemaan liikkeeseen lähitulevaisuudessa markkinatilanteen mukaan. Yhtiö käyttäisi hybridilainalla kerättävät nettovarat yleisiin liiketaloudellisiin tarpeisiin.

OP Yrityspankki toimii hybridilainan liikkeeseenlaskun pääjärjestäjänä. Hybridilainaa tarjotaan EU:n rahoitusvälineiden markkinat -direktiivin mukaisille ammattimaisille asiakkaille ja hyväksyttäville vastapuolille Suomessa ja Euroopan talousalueella sekä pääjärjestäjän määrittelemän asiakaskohderyhmän mukaisille valikoiduille yksityissijoittajille Suomessa.

Hybridilaina on lainanantajan näkökulmasta korkean riskin velkasijoitus, sillä se tulee takaisinsaantijärjestyksessä veloista viimeisenä. Takaisinsaantijärjestyksessä se on kuitenkin ennen muita oman pääoman instrumentteja, kuten osakkeita.

Consti ei kerro tiedotteessaan hybridilainan korkoa, mutta yleensä niiden korot ovat merkittävästi tavanomaisia lainoja korkeampia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Consti harkitsee rahoitusta hybridilainalla”

Vastaa