Kirkkonummen kunnalle suuret vahingonkorvaukset tasa-arvolain rikkomisesta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Kirkkonummen kunnan kymmenien tuhansien eurojen korvauksiin ja hyvityksiin kiinteistöhoitajan sukupuolisyrjinnän vuoksi.

Kuvakaappauskuva Motiivi-lehden sivulta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Motiivi-lehti.

Kunnan ainoaa naispuolista kiinteistönhoitajaa ei otettu mukaan kunnan päivystysrinkiin tämän toistuvista pyynnöistä huolimatta. Päivystysvuoroista kertyy paremmat tulot kuin normaaleista päivävuoroista. Tähän kunta ei ollut suostunut.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan Kirkkonummi on rikkonut työsopimuslaissa ja tasa-arvolaissa säädettyä syrjinnän kieltoa. Lisäksi syrjintä on oikeuden päätöksen mukaan kestänyt pitkään ja aiheuttanut kiinteistönhoitajalle suuren ansionmenetyksen.

Käräjäoikeus toteaa päätöksessään myös, että työnantajan menettelyyn on liittynyt piirteitä, jotka viittasivat tahalliseen velvoitteiden rikkomiseen sekä piittaamattomuuteen lain vaatimuksista. Piittaamattomuuteen viitattiin sen vuoksi, että kunta oli useana vuonna laiminlyönyt huoltoringissä työskennelleiden miesten ylityömäärien valvonnan.

Kunta tuomittiin maksamaan kiinteistönhoitajalle työsopimuslain mukaista vahingonkorvausta 35000 euroa ansionmenetyksen vuoksi ja 10000 euroa tasa-arvolain mukaista hyvitystä korkoineen. Kunnan maksettavaksi määrättiin lisäksi huoltomiehen oikeudenkäyntikulut, jotka olivat yhteensä 15000 euroa.

Kirkkonummen kunta on ilmoittanut tyytyvänsä käräjäoikeuden tuomioon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kirkkonummen kunnalle suuret vahingonkorvaukset tasa-arvolain rikkomisesta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi