Onko taloyhtiösi isännöitsijän talutusnuorassa? Tässä ohjeet uuden isännöitsijän valintaan

Isännöitsijän valintaan kannattaa panostaa. Kuva Liisa Takala
Asiantuntijana on Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Onko taloyhtiösi isännöitsijän talutusnuorassa? Tässä ohjeet uuden isännöitsijän valintaan”

  1. Suurin osa näistä isännöitsijöistä on täysin ammattitaidottomia ”talon herroja”. Suurimmalta osalta puuttuu esimerkiksi rakennusalan tekninen koulutus, mutta kovasti ollaan valvomassa ja säätämässä suuriakin korjaushankkeita. Minusta jokaisen taloyhtiön kannattaisi miettiä, tarvitaanko ulkopuolista isännöitsijää, vai hoituisiko yhtiön hallinta hallituksen avulla. Vastike ja muut maksut voisi ulkoistaa tilitoimiston hoidettavaksi, ja erinäisiin korjaus- ja ylläpitohankkeisiin voisi ostaa ulkopuolisia palveluita aina tarpeen mukaan. Minusta nämä isännöitsijät ovat menneen ajan jäänne, joiden herruutta ruokitaan aivan turhaan. Taloyhtiön hallituksella on kuitenkin suuri vastuu yhtiön ylläpidossa, ja muut tarvittavat palvelut voisi ostaa tilitoimistolta sekä esimerkiksi pieniltä rakennusinsinööritoimistoilta. Näin olisi aina saatavilla ammattitaitoista palvelua tarpeen mukaan, ja uskon että kustannussäästöt olisivat helposti saatavilla. Mutta tähän tarvitaan rohkeutta muutokseen taloyhtiöiden taholta.