Kokeile kuukausi maksutta

Työ jatkuu Tapiolassa – tiivis rakentaminen jatkuu vielä ainakin neljä vuotta

Espoon Tapiolan keskustaa on rakennettu uusiksi jo kymmenen vuotta, ja

Fira urakoi asuin- ja liikerakennusta entiselle Nordean ja Akateemisen kirjakaupan tontille. Kuva: Jussi Helttunen

Tapiolan kansainvälinen maine tuli luoduksi 1950-luvulla sen jälkeen, kun Asuntosäätiö päätti toteuttaa Heikki S. von Herzenin ajaman ja arkkitehtikilpailun voittaja Aarne Ervin jalostaman puutarhakaupunki-idean.

”Kauppakeskus Heikintori ja Tapiolan keskusta ympäristöineen on kokonaisuudessaan RKY- eli valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön statuksen piirissä. Näin iso RKY-alue on täysin poikkeuksellista”, sanoo Tapiolan uudistamisen projektinjohtaja Seppo Kivilaakso rakennuttajakonsulttina toimivasta Indepro oy:stä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Työ jatkuu Tapiolassa – tiivis rakentaminen jatkuu vielä ainakin neljä vuotta”

Viimeisimmät näkökulmat