Kokeile kuukausi maksutta

Asunnonostoaikeet laskeneet edelleen huhtikuussa – peruskorjausaikeet nousseet

Kuluttajien luottamus talouteen on heikentynyt hieman huhtikuussa ja on nyt kohtuullisella tasolla, ilmenee Tilastokeskuksen kuluttajabarometrista.

Kuluttajien luottamusindikaattori on huhtikuussa 15,7, kun se oli maaliskuussa 16,1 ja helmikuussa 15,5. Viime vuoden huhtikuussa luottamusindikaattori sai vielä selvästi korkeamman arvon 23,2. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,7.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1.–17. huhtikuuta 1143 Suomessa asuvaa henkilöä.

Asunnonostoaikeet laskussa

Kuluttajien asunnonostoaikeet ovat laskeneet hivenen maaliskuusta. Kotitalouksista 6,9 prosenttia ilmoittaa nyt suunnittelevansa uuden asunnon ostoa 12 kuukauden sisällä. Asunnon ostoa kaavailevien kotitalouksien osuus oli kuukausi sitten 7,1 prosenttia ja vuosi sitten huhtikuussa 7,6 prosenttia.

Tilastokeskus kuvaa asunnonostoaikeita neutraaleiksi. Tämä näkymä on saatu siten, että saldoluvun poikkeamaa keskiarvosta on verrattu keskihajontaan. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin keskiarvolukema on 7,0.

Sen sijaan kuluttajien asuntojen peruskorjausaikeet ovat kohonneet maaliskuusta. Tuoreen kyselyn vastaajista 21,4 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Kuukautta aiemmin lukema oli 20,7 prosenttia ja vuosi sitten huhtikuussa vain 15,9 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Tilastokeskus kuvaa asuntojen peruskorjausaikeita valoisiksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asunnonostoaikeet laskeneet edelleen huhtikuussa – peruskorjausaikeet nousseet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat