RIL: Diplomi-insinöörien palkat kohosivat neljä prosenttia

Vakituista kokopäivätyötä tekevien diplomi-insinöörien keskipalkat olivat syksyllä 2018 hivenen yli neljä prosenttia suuremmat kuin edellisvuonna, ilmenee Rakennusinsinöörien Liitto RILin jäsenten palkkakyselystä.

Vastaajien kuukausiansioiden keskiarvo loka-marraskuussa 2018 oli 5760 euroa, kun se oli vuotta aiemmin 5536 euroa. Mediaanikuukausipalkka puolestaan kohosi 5200 euroon 5005 eurosta.

Kuukausipalkkaan sisältyy peruspalkan ohella luontoisetujen verotusarvo ja eräät kuukausittain maksettavat muuttuvat palkan osat, kuten myyntiprovisiot. Sen sijaan lomarahat, ylityökorvaukset tai vuosibonukset eivät sisälly kuukausipalkkaan.

Kuukausipalkka oli noussut selvästi suurimmalla osalla (81 %) kokopäivätöissä olevista vastaajista. Vain kahdella prosentilla palkka oli laskenut, ja 18 prosentilla se oli säilynyt ennallaan.

Suurin osa palkankorotuksista perustui nyt yleiskorotukseen. Vuotta aiemmin ne olivat perustuneet yleensä henkilökohtaiseen meriittiin.

RILin kyselyn saivat loka-marraskuussa kaikki RILin valmistuneet työikäiset jäsenet.  Vastaajia oli 635, ja vastausprosentti oli 24.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RIL: Diplomi-insinöörien palkat kohosivat neljä prosenttia”

Vastaa