Capmanin rahasto osti 200-vuotiaan arvokiinteistön Helsingin keskustasta

Capman Nordic Real Estate II -rahasto on ostanut Helsingin ydinkeskustan osoitteessa Pohjoisesplanadi 21 sijaitsevan toimisto- ja liikekiinteistönä toimivan Cavoniuksen talon.

Capman ei kerro tiedotteessaan kiinteistön kauppahintaa.

Alun perin Carl Ludvig Engelin suunnittelema vuonna 1820 rakennettu kiinteistö on yksi Helsingin liikekeskustan vanhimmista rakennuksista. Kiseleff & Heikelin sekä Sebastian Gripenbergin suunnittelemat lisärakennukset valmistuivat vuosina 1882–1883, ja rakennusta on myöhemmin remontoitu ja modernisoitu.

Pinta-alaltaan noin 2300 neliömetrin kokoinen ja 4-kerroksinen kiinteistö sijaitsee Helsingin paraatikadulla Pohjoisesplanadilla, jonka läheisyydessä sijaitsee lukuisia ravintoloita sekä liike- ja toimistotiloja.

”Tällaisia kohteita Helsingin parhaimmalta liike-alueelta on harvoin tarjolla. Tämä uniikki kohde sopii erinomaisesti rahastomme sijoitusstrategiaan. Kohde on lähes täyteen vuokrattu ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittää kiinteistöä edelleen liike-elämän tarpeisiin”, Capman Real Estaten sijoitusjohtaja Sampsa Apajalahti sanoo tiedotteessa.

Cavoniuksen talo on vuonna 2017 perustetun 425 miljoonan euron suuruisen Capman Nordic Real Estate II -rahaston 13. sijoitus. Rahasto sijoittaa pääasiassa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin. Rahasto osti syksyllä 2018 Helsingistä toimistokiinteistöt osoitteista Pieni Roobertinkatu 11 ja Korkeavuorenkatu 30, jotka yhdessä Pohjoisesplanadi 21:n kanssa muodostavat Helsingin keskustakiinteistöjen parhaimmistoa edustavan City Pearls -salkun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Capmanin rahasto osti 200-vuotiaan arvokiinteistön Helsingin keskustasta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi