Kokeile kuukausi maksutta

Capmanin rahasto osti 200-vuotiaan arvokiinteistön Helsingin keskustasta

Capman Nordic Real Estate II -rahasto on ostanut Helsingin ydinkeskustan osoitteessa Pohjoisesplanadi 21 sijaitsevan toimisto- ja liikekiinteistönä toimivan Cavoniuksen talon.

Kuuntele juttu

Capman ei kerro tiedotteessaan kiinteistön kauppahintaa.

Alun perin Carl Ludvig Engelin suunnittelema vuonna 1820 rakennettu kiinteistö on yksi Helsingin liikekeskustan vanhimmista rakennuksista. Kiseleff & Heikelin sekä Sebastian Gripenbergin suunnittelemat lisärakennukset valmistuivat vuosina 1882–1883, ja rakennusta on myöhemmin remontoitu ja modernisoitu.

Pinta-alaltaan noin 2300 neliömetrin kokoinen ja 4-kerroksinen kiinteistö sijaitsee Helsingin paraatikadulla Pohjoisesplanadilla, jonka läheisyydessä sijaitsee lukuisia ravintoloita sekä liike- ja toimistotiloja.

”Tällaisia kohteita Helsingin parhaimmalta liike-alueelta on harvoin tarjolla. Tämä uniikki kohde sopii erinomaisesti rahastomme sijoitusstrategiaan. Kohde on lähes täyteen vuokrattu ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittää kiinteistöä edelleen liike-elämän tarpeisiin”, Capman Real Estaten sijoitusjohtaja Sampsa Apajalahti sanoo tiedotteessa.

Cavoniuksen talo on vuonna 2017 perustetun 425 miljoonan euron suuruisen Capman Nordic Real Estate II -rahaston 13. sijoitus. Rahasto sijoittaa pääasiassa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin. Rahasto osti syksyllä 2018 Helsingistä toimistokiinteistöt osoitteista Pieni Roobertinkatu 11 ja Korkeavuorenkatu 30, jotka yhdessä Pohjoisesplanadi 21:n kanssa muodostavat Helsingin keskustakiinteistöjen parhaimmistoa edustavan City Pearls -salkun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Capmanin rahasto osti 200-vuotiaan arvokiinteistön Helsingin keskustasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat