Caverion uusii Helsingin kauppakorkeakoulun ex-päärakennuksen talotekniikan

Caverion ja Fira ovat tehneet sopimuksen Helsingin kauppakorkeakoulun entisen päärakennuksen talotekniikan uusimisesta.

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

Caverionin sopimuksen arvo on noin 8,4 miljoonaa euroa. Rakennus on kooltaan lähes 16 000 bruttoneliötä ja sen omistaa KOy Runeberginkatu 14 – 16.

Helsingin Etu-Töölössä sijaitseva funktionalistiseen tyyliin rakennettu kauppakorkeakoulun entinen päärakennus remontoidaan perusteellisesti. Caverion vastaa taloteknisten järjestelmien suunnittelun ohjauksesta ja taloteknisen projektin toteutuksesta. Teknisiä ratkaisuja ja järjestelmiä kehitetään vähän energiaa kuluttaviksi.

”Toteutusta on valmistellut loistava tiimi, johon luotan täysin. Olen varma, että tästä tulee hyvä jatke aiemmille onnistumisillemme”, lupaa Firan Modernisointilinjan tuotantovastaava Pekka Sipponen.

”Korjaustöiden tavoitteena on luoda aikaa kestävä moderni kansainvälinen oppimisympäristö, jossa huomioidaan Suomen arkkitehtuuri, muotoilu ja taide sodanjälkeisessä Suomessa. Haimme toteuttajiksi kokeneita ja luotettavia tekijöitä”, sanoo Mika Lindvall rakennuttajapäällikkö Aalto-yliopistokiinteistöltä.

Vuonna 1950 valmistunut, arkkitehtityöpari Hugo Harmian ja Woldemar Baeckmanin suunnittelema rakennus sisältyy kansainväliseen Docomomo-arkkitehtuurirekisteriin. Peruskorjauksen lähtökohtana on säilyttää alkuperäinen arkkitehtuuri ja käyttää muutosten suunnittelussa tietomallinnusta, jota voidaan hyödyntää myös korjaustöiden toteutusvaiheessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion uusii Helsingin kauppakorkeakoulun ex-päärakennuksen talotekniikan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat