Cramon Gustafsson: Orgaanisen kasvun hidastuminen heikensi kannattavuutta

Rakennuskonevuokraaja Cramon tulos laski ensimmäisellä neljänneksellä, kun liikevaihdon orgaanisen kasvun hidastuminen heikensi kannattavuutta. Liikevaihto kasvoi kuitenkin yritysostojen ansiosta.

Kuva: Cramo

Cramon toimitusjohtaja Leif Gustafsson kuvaa yhtiön ensimmäisen neljänneksen tuloskehitystä vaihtelevaksi.

”Kone- ja laitevuokrausdivisioonan suoriutuminen ei vastannut odotuksiamme, ja alhaisempi orgaanisen liikevaihdon kasvu vaikutti kannattavuuteen. Siirtokelpoiset tilat -divisioonan liikevaihto kehittyi odotetulla tavalla, mutta Nordic Modular Groupin integrointi vaikutti kannattavuuteen negatiivisesti”, Gustafsson sanoo liiketoimintakatsauksessa.

Cramon tulos ennen veroja heikkeni tammi-maaliskuussa 13,8 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 18,5 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos heikkeni 0,25 euroon 0,33 eurosta.

Liiketulos pieneni 19,3 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 21,3 miljoonasta eurosta. Vertailukelpoinen ebita-liiketulos kasvoi 24,1 miljoonaan euroon 23,9 miljoonasta lähinnä siirtokelpoiset tilat -divisioonan vetämänä.

Liikevaihto kasvoi alkuvuonna 200,6 miljoonaan euroon 175,3 miljoonasta eurosta. Kone- ja laitevuokrausdivisioonan liikevaihto kasvoi 5,8 prosenttia paikallisissa valuutoissa KBS Infra -yritysoston tukemana.

”Orgaanisen liikevaihdon 1,3 prosentin kasvu ei kuitenkaan vastannut odotuksiamme, vaikkakin liikevaihto kasvoi lähes kaikissa maissa edellisvuoteen verrattuna”, Gustafsson sanoo.

Siirtokelpoiset tilat -divisioonassa vuokrausliikevaihto parani 49,8 prosenttia paikallisissa valuutoissa erityisesti Nordic Modular Groupin (NMG) vetämänä.

Cramo kertoi helmikuussa hyväksyneensä jakautumissuunnitelman siirtokelpoiset tilat -liiketoimintansa eriyttämiseksi uuteen Tukholman pörssiin listattavaan Adapteo-yhtiöön.

Cramo ei enää anna numeerista ohjeistusta kuluvan vuoden näkymistään. Gustafsson sanoo, että kone- ja laitevuokrauksen markkinanäkymät vaihtelevat maittain.

”Ruotsissa kasvun odotetaan hidastuvan, kun taas Suomessa, Norjassa, Saksassa ja Itävallassa markkinat ovat vakaat. Itä-Euroopan maissa, myös Tsekin tasavallassa ja Slovakiassa, suotuisten markkinaolosuhteiden odotetaan jatkuvan. Myös siirtokelpoisten tilojen markkinanäkymät ovat vahvat.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramon Gustafsson: Orgaanisen kasvun hidastuminen heikensi kannattavuutta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi