Kokeile kuukausi maksutta

Cramon Gustafsson: Orgaanisen kasvun hidastuminen heikensi kannattavuutta

Rakennuskonevuokraaja Cramon tulos laski ensimmäisellä neljänneksellä, kun liikevaihdon orgaanisen kasvun hidastuminen heikensi kannattavuutta. Liikevaihto kasvoi kuitenkin yritysostojen ansiosta.

Kuva: Cramo

Cramon toimitusjohtaja Leif Gustafsson kuvaa yhtiön ensimmäisen neljänneksen tuloskehitystä vaihtelevaksi.

”Kone- ja laitevuokrausdivisioonan suoriutuminen ei vastannut odotuksiamme, ja alhaisempi orgaanisen liikevaihdon kasvu vaikutti kannattavuuteen. Siirtokelpoiset tilat -divisioonan liikevaihto kehittyi odotetulla tavalla, mutta Nordic Modular Groupin integrointi vaikutti kannattavuuteen negatiivisesti”, Gustafsson sanoo liiketoimintakatsauksessa.

Cramon tulos ennen veroja heikkeni tammi-maaliskuussa 13,8 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 18,5 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos heikkeni 0,25 euroon 0,33 eurosta.

Liiketulos pieneni 19,3 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 21,3 miljoonasta eurosta. Vertailukelpoinen ebita-liiketulos kasvoi 24,1 miljoonaan euroon 23,9 miljoonasta lähinnä siirtokelpoiset tilat -divisioonan vetämänä.

Liikevaihto kasvoi alkuvuonna 200,6 miljoonaan euroon 175,3 miljoonasta eurosta. Kone- ja laitevuokrausdivisioonan liikevaihto kasvoi 5,8 prosenttia paikallisissa valuutoissa KBS Infra -yritysoston tukemana.

”Orgaanisen liikevaihdon 1,3 prosentin kasvu ei kuitenkaan vastannut odotuksiamme, vaikkakin liikevaihto kasvoi lähes kaikissa maissa edellisvuoteen verrattuna”, Gustafsson sanoo.

Siirtokelpoiset tilat -divisioonassa vuokrausliikevaihto parani 49,8 prosenttia paikallisissa valuutoissa erityisesti Nordic Modular Groupin (NMG) vetämänä.

Cramo kertoi helmikuussa hyväksyneensä jakautumissuunnitelman siirtokelpoiset tilat -liiketoimintansa eriyttämiseksi uuteen Tukholman pörssiin listattavaan Adapteo-yhtiöön.

Cramo ei enää anna numeerista ohjeistusta kuluvan vuoden näkymistään. Gustafsson sanoo, että kone- ja laitevuokrauksen markkinanäkymät vaihtelevat maittain.

”Ruotsissa kasvun odotetaan hidastuvan, kun taas Suomessa, Norjassa, Saksassa ja Itävallassa markkinat ovat vakaat. Itä-Euroopan maissa, myös Tsekin tasavallassa ja Slovakiassa, suotuisten markkinaolosuhteiden odotetaan jatkuvan. Myös siirtokelpoisten tilojen markkinanäkymät ovat vahvat.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramon Gustafsson: Orgaanisen kasvun hidastuminen heikensi kannattavuutta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat