Kokeile kuukausi maksutta

Skanska, Rakennusliitto ja Barona elvyttävät mestari-kisälli-perinnettä

Nuorille suunnattu työssäoppimisohjelma pyrkii tarjoamaan polun työelämään.

Mestari ja kisälli -malli sopii nuorille, jotka oppivat mieluummin tekemällä kuin koulun penkillä istumalla. Kuva: Skanska

”Työelämään voi päästä kiinni montaa eri reittiä. Lähdimme yhdessä pohtimaan keinoja, joilla työelämään ja oppimiseen löytyisi polku käytännön tekemisen kautta”, Skanskan aluejohtaja Ilpo Luhtala sanoo.

”Jos kipinä työhön syttyy tässä vaiheessa, voi opiskeluintokin herätä myöhemmin. Toivomme, että tämän pohjalta syntyisi toimintamalli, jota muutkin yritykset tai toimialat voivat hyödyntää.”

Mestari–kisälli-pilotissa 5–6 nuorelle tarjotaan mahdollisuus palkalliseen kuuden kuukauden työmaaharjoitteluun Skanskan pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen työmailla syksyllä 2019. Tavoitteena on, että työmaaharjoittelun jälkeen työ Skanskalla jatkuu.

”Työmaaharjoittelussa on mahdollista oppia rakentamisen taitoja käytännössä kokeneen ammattilaisen ohjauksessa. Jokainen saa kattavan perehdytyksen ja tehtävään valmennetun työnohjaajan opastajaksi ja tueksi koko työsuhteen ajaksi”, kertoo Luhtala.

Haku käynnistyy loppukesästä

Haku ohjelmaan käynnistyy elokuun puolivälissä, jolloin Barona järjestää kiinnostuneille työnhakuvalmennuksen. Valmennukseen osallistumisen jälkeen voi tehdä sähköisen hakemuksen Baronan järjestelmän kautta. Barona haastattelee kaikki hakemuksen jättäneet, ja kaikki saavat palautetta työnhakuun liittyen.

Skanskalle työmaaharjoitteluun valittavien 5–6 henkilön lisäksi Barona kartoittaa mahdollisuudet palkata hakijoita esimerkiksi Barona Rakennuksen palvelukseen tai mahdollisesti muihin yrityksiin.

”Tämä hanke avaa hienolla tavalla tien ammattiin myös niille nuorille, jotka ovat jäämässä sivuun perinteisestä ammattikoulutuksesta”, Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi sanoo.

”Skanskan, Baronan ja Rakennusliiton pilotti elvyttää perinteistä mestari–kisälli-mallia, nyt vain tehtävään valmennetut työpaikkaohjaajat opastavat käytännön työhön.”

Yhteistyössä on mukana myös useita nuorten parissa työskenteleviä järjestöjä ja toimijoita.

Mukana ovat muun muassa Ohjaamo Helsinki, Helsingin Diakonissalaitos, Vamos ja Työllisyys, Icehearts, Kidesäätiö, Pelastakaa Lapset ry sekä Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO).

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska, Rakennusliitto ja Barona elvyttävät mestari-kisälli-perinnettä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat