Kaksi suomalaista ilmastointialan yritystä yhdistyy

Koja-Yhtiöt ostaa Chiller-konsernin

Yrityskaupan allekirjoitustilaisuudessa vasemmalta katsottuna Koja-Yhtiöiden toimitusjohtaja Leena Aalto, omistajat Börje Mattsson ja Heikki Lahdenperä sekä Chillerin toimitusjohtaja Pekka Salmi. Kuva: Koja-Yhtiöt oy

Koja-Yhtiöt oy -konserni ostaa tänään 31. toukokuuta toteutuvalla kaupalla Chiller oy -konsernin.

Chiller on erikoistunut modulaarisiin jäähdytys-, lämmitys- ja energiaratkaisuihin. Yrityksen viime vuoden liikevaihto oli 22 miljoonaa euroa. Yrityksellä on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa yhteensä 84 työntekijää.

Chiller jatkaa kaupan jälkeen Koja-Yhtiöiden itsenäisenä tytäryhtiönä, ja henkilöstön työsuhteet säilyvät ennallaan. Pekka Salmi jatkaa Chillerin toimitusjohtajana.

”Kansainvälinen Koja on Chillerille paras mahdollinen uusi omistaja, koska perheyritysten arvot sekä vahvat tuote- ja palveluvalikoimat täydentävät toisiaan. Kasvua haetaan samoilta markkina-alueilta”, Salmi toteaa tiedotteessa.

Koja-Yhtiöt toimittaa ilmankäsittelyratkaisuja rakennuksille sekä laivoille, prosessipuhaltimia teollisuudelle sekä kiinteistöjen talotekniikkaratkaisuja.

Konsernin viime vuoden liikevaihto oli 73 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yrityksellä on Suomessa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä yhteensä 321.

Viime vuosina yritys on muun muassa investoinut 30 miljoonaa euroa tuotantoon sekä tutkimus- ja kehityskeskukseen Suomessa.

”Chiller tuo konserniin uuden vahvan tukijalan”, Kojan hallituksen puheenjohtaja Jorma Aalto sanoo.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaksi suomalaista ilmastointialan yritystä yhdistyy”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi