Jokirannan koulun rakentaminen alkaa Oulussa

Uuden Jokirannan koulun rakennusvaihe alkaa kesällä Oulussa Kiimingin keskustassa. Koulu nousee Urheilutielle Syke-talon ja lukion viereen.

Kuva: Uki Arkkitehdit ja Rakennusteho

Jokirannan koulua rakennetaan yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenna -urakkana. Tämä tarkoittaa, että koulun käyttäjät, suunnittelijat, urakoitsija ja tilaaja istuvat big room -tilassa yhteisen pöydän ääressä. Näin jo suunnitteluvaiheessa kaikki osapuolet pääsevät vaikuttamaan lopputulokseen.

Hankkeen toteuttaa Oulun Rakennusteho, ja sen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaa Uki Arkkitehdit. Hankkeen tilaajana ja rakennuttajana toimii Oulun Tilapalvelut -liikelaitos ja rakennuttajakonsulttina A-Insinöörit Rakennuttaminen.

”Tällä toimintatavalla saamme vaihtaa mielipiteitä avoimesti ja pysymme kaikki perillä hankkeen tilanteesta. Tavoitteena on kehittää yhdessä mahdollisimman hyvä kokonaisuus”, hankepäällikkö Juha Kaisanlahti Oulun Tilapalveluista kertoo tiedotteessa.

”Koulun toiveita ja tavoitteita on otettu erittäin hyvin huomioon. Tämä on tärkeää, koska juuri oppilaat, opettajat ja muu koulun henkilöstö tulevat elämään arkeaan uusissa tiloissa päivittäin vuosikymmeniä. Koulun kannalta kyse ei ole ainoastaan tilojen muutoksesta vaan uuden opetussuunnitelman edellyttämästä toimintakulttuurin muutoksesta”, Jokirannan koulun rehtori Hannu Haataja sanoo.

Jokirannan koulu valmistuu joulukuussa 2020. Hankkeen kokonaishinta on noin 20 miljoonaa, joka sisältää myös jalkapallokentän siirron.

Jokirannan koulussa järjestetään keskitetysti Kiimingin alueen peruskoulun yläluokkien opetus, ja lisäksi kouluun tulee kuudesluokkalaisia. Yhteensä kouluun tulee noin 650 oppilasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jokirannan koulun rakentaminen alkaa Oulussa”

Vastaa