Yle: Halkeamat rakenteissa pakottivat evakuoimaan kerrostalon Australiassa – asukkaiden mielestä kuluttajansuoja ei ole riittävä

Australiassa on noussut kiivas keskustelu rakennussäädöksistä ja kuluttajan oikeuksista, kun Sydneyssä sijaitseva kerrostalo jouduttiin perjantaina evakuoimaan.

Sadat asukkaat määrättiin siirtymään väliaikaismajoitukseen, kun 10-kerroksisen Mascot Towers -asuintalon rakenteista löydettiin halkeamia ja talo katsottiin vaaralliseksi. Vaurioiden tai tarvittavien korjaustöiden laatu ei ole vielä selvillä.

Uuden Etelä-Walesin osavaltion lainsäädännön mukaan rakennuttaja on vastuussa työnsä laadusta kuusi vuotta. Perjantaina evakuoitu Mascot Towers on kuitenkin valmistunut kymmenen vuotta sitten, joten lasku korjaustöistä kaatuu asukkaiden niskaan. ”Kuluttajilla ei ole mitään tahoa, jonka puoleen kääntyä näissä tapauksissa. Ei ole ketään, jota haastaa oikeuteen”, kommentoi talonomistajien etujärjestön tiedottaja Stephen Goddard ABC:lle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Halkeamat rakenteissa pakottivat evakuoimaan kerrostalon Australiassa – asukkaiden mielestä kuluttajansuoja ei ole riittävä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi