Hartela ja Oulun Energia kehittävät energiatehokasta kerrostaloaluetta Ouluun

Hartela Pohjois-Suomi Oy kehittää Ouluun Karjasillan Verstas -aluetta, joka koostuu 11 kerrostalosta, saneerattavasta koulurakennuksesta sekä kannenalaisesta autohallista.

Havainnekuva Oulun Karjasillan Verstas -alueesta.

Alue rakentuu vaiheittain seuraavien 8 -10 vuoden aikana. Alueen energiajärjestelmän toteutuskumppaniksi Hartela Pohjois-Suomi Oy on valinnut Oulun Energia Oy:n.

Hartelan tiedotteen mukaan sen ja Oulun Energian yhteistyösopimuksen tarkoituksena on kehittää ja suunnitella yhdessä alueelle kustannus- ja energiatehokas energiajärjestelmä. Oulun Energia vastaa energiajärjestelmän toteuttamisesta ja Hartela alueelle tulevien kiinteistöjen talotekniikasta ja rakentamisesta.

Karjasillan Verstaaseen rakennettavan kerrostaloalueen lämmitys ja viilennys toteutetaan energiajärjestelmällä, jossa on tarkoitus hyödyntää lämpöpumppujen avulla alueella olevia hukkalämmönlähteitä sekä maaperästä saatavaa energiaa. Järjestelmässä hyödynnetään myös aurinkoenergiaa. Hartelan mukaan näin saadaan aikaan lopputulos, joka on energia- ja kustannustehokas ja hiilijalanjälki on pieni.

Energiajärjestelmä liitetään kaukolämpöverkkoon joko paikallisen matalalämpöverkon kautta tai suoraan kaukolämpöön.

”Ratkaisusta hyötyvät alueen asukkaat, koska voimme tarjota heille lämpöenergiaa ympäristöystävällisesti ja edullisesti”, kertoo liiketoimintajohtaja Tuomas Savola Oulun Energiasta.

”Karjasillan Verstaan alueen tavoitteena on profiloitua tulevaisuuden asumis- ja palveluratkaisujen edelläkävijänä”, toteaa Hartela Pohjois-Suomen toimitusjohtaja Markku Taskinen.

Alueen rakentaminen alkaa tulevana syksynä saneerattavan koulurakennuksen osalta ja jatkuu asuinrakentamiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hartela ja Oulun Energia kehittävät energiatehokasta kerrostaloaluetta Ouluun”

Jätä kommentti