Kokeile kuukausi maksutta

Poliisi tutkii Kivenlahden metrotyömaan räjäytysonnettomuutta

Räjäytys meni pieleen eilen aamulla Kivenlahden metrotyömaalla Espoossa.

Rakentamista Kivenlahden metrotyömaalta. Kuva Liisa Takala.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutkii tapahtumaa vaaran aiheuttamisena ja työturvallisuusrikoksena. Poliisi korostaa tiedotteessaan, että sille ei ole tullut asiasta ilmoitusta eikä tapahtuman johdosta kukaan ole kiinniotettuna.

Asiasta ei tiedotteen mukaan tällä hetkellä tiedoteta enempää.

Onnettomuus sattui maanantaina 29.7. aamuyhdeksältä. Länsimetron tiedotteen mukaan kiviä sinkosi kanaalilouhintojen yhteydessä. Onnettomuus sattui Kivenlahdentorin sisäänkäynnillä.

Kanaalilouhintoja tehdään, koska Seitsenmerenreitille rakennetaan vesi- ja viemärilinjoja. Ne liittyvät sekä Kivenlahden metroaseman vesi- ja viemäriliitosten tekoon että Espoon kaupungille rakennettaviin kunnallisteknisiin linjoihin. Metroaseman projektinjohtourakoitsija on Skanska Infra.

Myöhemmin Länsimetro tiedotti, että läheisessä asuinkerrostalossa, jonka etäisyys avolouhintakohteesta on kolme metriä, rikkoontui yhteensä viisi ikkuna- tai parvekelasia. Viereisessä osittain tyhjässä olevassa liikerakennuksessa rikkoontui kahdeksan ikkunaa. Liikerakennuksen etäisyys työmaasta on 25 metriä.

Skanska on tiedotteen mukaan käynyt asukkaiden luona ja sopinut korjaustoimenpiteistä. Liikerakennuksen lasien korjaamisesta sovitaan isännöitsijän kanssa.

Länsimetro kertoo, että ennen avolouhintaa kulku alueelle oli estetty. Vartiomies ei päästä räjäytyksen aikana ulkopuolisia alueelle. Avolouhinnassa räjäytettävä alue peitetään suojamatoilla huolellisesti. Myös tässä louhinnassa matot olivat paikoillaan. Varotoimista huolimatta kiviä sinkoutui mattojen alta.

Heti vahingon tapahduttua urakoitsija eristi alueen, varmisti, ettei henkilövahinkoja ole tapahtunut ja oli yhteydessä asukkaisiin.

Poliisitutkinnassa ovat kertoneet muun muassa Yle ja MTV.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Poliisi tutkii Kivenlahden metrotyömaan räjäytysonnettomuutta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat