Kokeile kuukausi maksutta

Ranskalaisomistukseen siirtyvän Ramirentin tulos heikkeni

Konevuokraamo Ramirentin liikevaihto supistui hieman kuluvan vuoden toisella neljänneksellä, mutta kannattavuus heikkeni selvemmin. Toimitusjohtaja Tapio Kolunsaran mukaan pääsyy oli heikko kysyntä Ruotsissa.

”Kehityksemme toisella vuosineljänneksellä oli kaksijakoinen. Markkinaolosuhteet, samoin kuin kannattavuutemme, säilyivät vakaina Suomessa, Norjassa ja Itä-Euroopassa. Ruotsissa kysyntä sen sijaan säilyi edelleen heikkona ja kannattavuutemme oli sen seurauksena matala”, Kolunsarka sanoo puolivuotiskatsauksessa.

”Olen hyvin tyytyväinen tiimimme saavutuksista Suomessa, missä liikevaihdon vahva kasvu jatkui ja kannattavuus parani huolimatta kovasta hintakilpailusta.”

Ramirentin liikevaihto kasvoi Suomessa 13,2 prosenttia 53,1 miljoonaan euroon. Yhtiön mukaan liikevaihdon kehitys jatkui vahvana sekä orgaanisesti että SRV Kalusto oy:n yrityskaupan tukemana. Myös Suomen liikevoitto kasvoi 0,3 miljoonalla eurolla 6,8 miljoonaan, mutta suhteellinen kannattavuus heikkeni hieman. Yhtiö kertoo hintakilpailun olleen kireää.

Ramirent pitää kuluvan vuoden ohjeistuksensa ennallaan. Yhtiö arvioi, että sen kuluvan vuoden vertailukelpoinen liiketulos säilyy viime vuoden tasolla.

Ramirent on siirtymässä ranskalaisomistukseen. Ranskalainen konevuokraamo Loxam julkisti 10. kesäkuuta julkisen ostotarjouksen kaikista Ramirentin osakkeista. Loxam tiedotti 23. heinäkuuta, että 96,25 prosenttia Ramirentin osakkeista edustavat tahot olivat hyväksyneet ostotarjouksen. Sen jälkeen ranskalaisyhtiö käynnisti vielä jälkikäteisen tarjousajan lopuista osakkeista.

Ramirent-konserni 4–6 2019/4–6 2018

  • Liikevaihto milj. euroa 170,6/177,0
  • Liikevoitto % 9,6/14,8
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 13,2/23,4

1–6 2019/1–6 2018

  • Liikevaihto milj. euroa 333,6/344,5
  • Liikevoitto % 10,1/13,8
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 28,1/42,2
  • Omavaraisuusaste % 26,8/31,0
  • Henkilöstö (keskimäärin) 2 921/2 869

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ranskalaisomistukseen siirtyvän Ramirentin tulos heikkeni”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat