Catella: Suomi on edelleen kiinnostava sijoituskohde

Catellan markkinakatsauksen mukaan kuluvan vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon kiinteistökaupoista lähes puolet oli ulkomaisten sijoittajien tekemiä.

Korkeavuorenkatu 30 sijaitsevaa taloa kutsutaan myös Heikelin taloksi. Se myytiin vuonna 2017 pohjoismaiselle kiinteistörahasto AP Nordic Investment I:lle

Suomessa vuoden puoliväliin mennessä tehtyjen kiinteistökauppojen volyymi oli yhteensä noin 3,0 miljardia euroa. Vastaava volyymi vuodelta 2018 oli noin 3,9 miljardia euroa.

Markkina on siis Catellan mukaan säilynyt erittäin aktiivisena kauppojen määrän laskiessa vain hieman viime vuoteen verrattuna.

Suomen kiinnostavuus sijoituskohteena on pysynyt ennallaan ulkomaisten sijoittajien keskuudessa, ja ulkomaisten sijoittajien osuus koko alkuvuoden kiinteistökauppojen volyymista oli yhteensä 49 prosenttia.

Toimistojen prime-tuottovaatimukset jatkoivat laskuaan

Helsingin ydinkeskustan prime-tuottovaatimus on jatkanut laskuaan kevään aikana ja saavutti vuoden puolivälissä 3,5 prosentin tason.

Tuottovaatimusten lasku jatkui myös lähes kaikilla muilla prime-toimistoalueilla, kuten Keilaniemessä ja Ruoholahdessa.

Niin ikään teollisuus- ja logistiikkakiinteistöjen prime-tuottovaatimus laski liiketilojen prime-tuottovaatimuksen pysyessä ennallaan.

Kasvukeskuksista toimistotilojen tuottovaatimukset laskivat Turussa ja Tampereella, mutta pysyivät ennallaan muissa kaupungeissa.

Uudiskohteissa tai kohteissa, joissa on pitkät vuokrasopimukset, tuottovaatimus voi olla selvästi alhaisempi.

Vajaakäyttöasteissa näkyi pientä laskua

Pääkaupunkiseudulla kokonaisvajaakäyttö laski toimistotiloissa ja teollisuus -ja logistiikkatiloissa.

Toimistotilojen vajaakäyttö laski 0,8 prosenttiyksikköä ja teollisuus- ja logistiikkatiloissa laskua oli 0,5 prosenttiyksikköä.

Liiketilojen vajaakäyttö pysyi lähes ennallaan.

Toimistotilojen vajaakäyttö laski Helsingin keskustassa, Vallilassa ja Keilaniemessä. Vajaakäyttö sen sijaan kasvoi Ruoholahdessa, Aviapoliksessa ja Leppävaarassa.

Kasvukeskuksista Turussa, Oulussa, Jyväskylässä ja Lahdessa nähtiin selvää laskua toimistotilojen vajaakäytöissä  sekä pientä nousua Tampereella ja Vaasassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Catella: Suomi on edelleen kiinnostava sijoituskohde”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat