Catella: Kiinteistökaupan volyymi säilyy korkealla tänä vuonna

Catella ennustaa kevään markkinakatsauksessaan Suomen kiinteistökaupan volyymin pysyvän korkealla tasolla myös vuonna 2016. Kauppaa pitää yllä erityisesti suuri sijoitettavan pääoman määrä ja nollakorkoympäristö.

Catella ennustaa kevään markkinakatsauksessaan Suomen kiinteistökaupan volyymin pysyvän korkealla tasolla myös vuonna 2016. Kauppaa pitää yllä erityisesti suuri sijoitettavan pääoman määrä ja nollakorkoympäristö.

Suomen viime vuoden kiinteistökaupan volyymi 5,2 miljardia euroa oli kaikkien aikojen kolmanneksi korkein taso – eikä enää kovin kaukana vuoden 2007 ennätyksestä 6 miljardista. Catella on laskenut viime vuoden volyymiin ainoastaan suorat kiinteistökaupat. Jos volyymiin lasketaan mukaan myös osakekaupat, joilla yli puolet Satosta siirtyi ruotsalaisen sijoittajan omistukseen ja yli puolet Certeumista amerikkalaiselle rahastolle, summa lähentelisi 7 miljardia euroa.

Rahoitusteorian mukaan sijoitus salkkuun pienentää riskiä, mikä on lisännyt salkkusijoitusten kysyntää ja saanut niissä aikaan preemion. Viime vuonna yli puolet kauppavolyymistä kohdistui salkkuihin.

Tuottovaatimusero Helsingin ydinkeskustan ja muiden alueiden välillä on kasvanut poikkeuksellisen pitkään. Sijoituskohteena Helsingin ydinkeskustan kiinteistöt ovat vähäriskisiä tarjoten keskimäärin 4,7 prosentin tuoton.

Tietyssä pisteessä tuoton lisäys on sijoittajan mielestä suurempi kuin riskin lisäys. Tämä hetki on Catellan toimitusjohtajan Erkki Hakalan mukaan nyt käsillä. Kun Helsingin ydinkeskustasta siirrytään pääkaupunkiseudun muille tärkeille prime-toimistoalueille, tuoton lisäys voi olla jo yli 2 prosenttiyksikköä ja kasvukeskusten ydinkeskustoihin siirryttäessä yli 3 prosenttiyksikköä. Se on paljon tässä tuottoympäristössä. Sijoitusmarkkinan kiinnostus onkin alkanut kohdistua yhä enemmän myös a-alueiden b-kohteisiin ja b-alueiden a-kohteisiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Catella: Kiinteistökaupan volyymi säilyy korkealla tänä vuonna”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat