Conficap ostaa kaksi logistiikkakiinteistöä Herttoniemestä

Yhtiö on myös myynyt Puolassa sijaitsevan logistiikkakeskuksensa ja keskittää näin kiinteistöomistuksensa Suomeen.

Yhtiö on myös myynyt Puolassa sijaitsevan logistiikkakeskuksensa ja keskittää näin kiinteistöomistuksensa Suomeen.

Yhtiö on solminut kaupat Helsingin Herttoniemen kiinteistöistä myyjäosapuoli Hartelan kanssa 28. elokuuta.

Osoitteissa Sorvaajankatu 13 ja 15 sijaitsevat kiinteistöt on rakennettu vuosina 1973 ja 1991, ja niiden vuokrapinta-ala on yhteensä 13 972 neliömetriä. Kiinteistöissä toimii useita eri vuokralaisia, joiden nykyiset vuokrasopimukset jatkuvat normaalisti.

”Logistiikkakiinteistöt sijaitsevat Herttoniemen halutulla ja kehittyvällä yritysalueella, jonne on hyvät kulkuyhteydet niin metrolla kuin kumipyörillä”, kertoo Conficapin kiinteistöjohtaja Atte Köykkä.

”Investointi noudattaa strategiaamme, jonka mukaan panostamme toimisto- ja logistiikkakiinteistöihin Suomen kasvavissa keskuksissa.”

Viimeisen vuoden aikana Conficap on kasvattanut kiinteistöliiketoimintaansa hankkimalla toimisto- ja logistiikkakiinteistöjä muun muassa Helsingin ydinkeskustasta Vuorikatu 20:sta, Helsingin Pitäjänmäestä sekä Espoosta ja Vantaalta. Turun seudulla yhtiö on ostanut tunnetut Turun Torinkulman ja Raision Lasikuution kiinteistöt.

”Suomalaisena perheyrityksenä haluamme toimia lähellä asiakkaitamme ja olemme vahvasti sitoutuneita kehittämään kiinteistöjämme yhteistyössä vuokralaisten kanssa”, Köykkä sanoo.

Keskittää jatkossa kiinteistöomistuksen Suomeen

Samaan aikaan Conficap on myynyt Puolan Łódźissa sijaitsevan logistiikkakeskuksensa ja luopuu näin suorista kiinteistöomistuksistaan ulkomailla.

Tiloissa toimii suomalainen lvi- ja tukkukaupan yritys Onninen, jonka Conficapin edeltäjä Onvest myi Keskolle vuonna 2016.

Kesällä toteutuneessa kaupassa jakelukeskuksen ostaja on kiinteistön vuokralainen Onninen Polska, jonka Kesko omistaa.

”Olemme linjanneet, että keskitämme suorat kiinteistöomistuksemme Suomeen. Jatkamme edelleen toimintaamme myös ulkomailla, mutta keskitymme suorien sijoitusten sijaan yhteissijoituksiin ja kiinteistörahastoihin. Jo aiemmin olemme luopuneet omistuksistamme esimerkiksi Ruotsin Örebrossa”, Köykkä kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Conficap ostaa kaksi logistiikkakiinteistöä Herttoniemestä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat