Cramon tulos laskussa huhti-kesäkuussa – Ruotsissa heikkoa

Rakennuskonevuokraaja Cramon tulos ja liiketulos laskivat toisella neljänneksellä, kun yhtiön kehittyminen oli vaatimatonta Ruotsissa.

Cramon liikevaihto kehittyi Ruotsissa vaatimattomasti. Kuva: Cramo

Yhtiö varoitti jo heinäkuussa, että huhti-kesäkuun vertailukelpoinen ebita-liiketulos jää viime vuoden tasosta.

Cramon toimitusjohtaja Leif Gustafsson kuvaa yhtiön toista neljännestä sekä menestyksekkääksi että haastavaksi. Menestys oli se, että Cramo eriytti siirtokelpoiset tilat -liiketoimintansa heinäkuun alussa uuteen Tukholman pörssiin listattuun Adapteo-yhtiöön onnistuneesti.

”Liikevaihdon kehitys Ruotsissa oli vaatimatonta suurten teollisuusprojektien määrän vähentymisen ja niiden ajoituksen vuoksi. Suomessa tuloskehitys ei ole palautunut odotetulle tasolle toisen neljänneksen aikana”, Gustafsson sanoo osavuosikatsauksessa.

Cramon tulos ennen veroja heikkeni huhti-kesäkuussa 10,5 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 18,7 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos laski 0,18 euroon 0,33 eurosta.

Liiketulos pieneni 13,4 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 20,7 miljoonasta eurosta. Vertailukelpoinen ebita-liiketulos laski 15,3 miljoonaan euroon 21,7 miljoonasta eurosta. Kannattavuus heikkeni kaikissa yksiköissä.

Liikevaihto laski keväällä 153,1 miljoonaan euroon 156,1 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi Suomessa, Itä-Euroopassa ja Keski-Euroopassa, kun taas Ruotsissa liikevaihto kehittyi vaatimattomasti.

Tehostamistoimilla tavoitellaan isoja säästöjä

Cramon mukaan kannattavuuden heikentyminen oli seurausta pääasiassa liikevaihdon heikosta kehityksestä Ruotsissa. Se puolestaan johtui suurten teollisuusprojektien päättymisestä, uusien projektien aloitusajankohdan lykkääntymisestä vuoden toiselle puoliskolle ja heikosta Ruotsin kruunun kurssista.

Cramo on aloittanut tehostamistoimenpiteitä, joilla tavoitellaan 10-12 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Niiden vaikutukset näkyvät Cramon Gustafssonin mukaan asteittain viimeisestä neljänneksestä alkaen ja ovat kokonaisuudessaan voimassa ensi vuonna.

Cramo kertoi tulosvaroituksessaan heinäkuussa, että sen koko vuoden vertailukelpoisen ebita-liikevoitto laskee viime vuoteen verrattuna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramon tulos laskussa huhti-kesäkuussa – Ruotsissa heikkoa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi