Helsingin Messukeskuksen aurinkovoimala käyttöön – laajennusosan rakentaminen alkaa heti

Messukeskus Helsinki ja Helen oy avaavat aurinkovoimalan Messukeskuksen hallien katoilla. Voimalan nimellisteho on 500 kWp.

Uusi aurinkovoimala sijaitsee Messukeskuksen hallien 4 ja 5 katoilla. Kuva: Messukeskus

Aurinkovoimala käynnistetään elo-syyskuun vaihteessa 2019. Samaan aikaan alkaa laajennusosan rakentaminen.

Voimalan ensimmäisen vaiheen 1 589 aurinkopaneelia on asennettu kuluneen kesän aikana Messukeskuksen hallien 4 ja 5 katoille. Arvioitu vuosituotanto on alkuvaiheessa 445 megawattituntia, mikä vastaa yli kahdensadan kerrostalokaksion vuosikulutusta.

Vuoden loppuun mennessä paneeleja asennetaan vielä noin 300 kappaletta lisää. Laajennuksen valmistuttua aurinkovoimalan vuosituotto kasvaa yli 530 megawattituntiin.

Helen vuokraa Messukeskuksen aurinkovoimalan paneeleita asiakkailleen nimikkopaneeli-periaatteella.

”Helen vuokraa Messukeskuksen paneeleita asiakkailleen 4,40 euron kuukausihintaan, ja nimikkopaneelin tuottama sähkö hyvitetään sähkölaskussa”, tuoteryhmäpäällikkö Riku Kuikka Helenistä kertoo.

Helenin nimikkopaneelivoimaloiden aurinkosähkön tuotanto lähestyy kahden megawatin tehoa. Helenin aiemmat nimikkopaneelivoimalat sijaitsevat Kivikossa ja Suvilahdessa.

Messukeskus liittyi viime syksynä Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostoon, jonka tavoitteena on hiilineutraali Helsinki.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Messukeskuksen aurinkovoimala käyttöön – laajennusosan rakentaminen alkaa heti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat