Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi tuntuvasti

Rakentamisen palkkasumman kasvu ylitti Tilastokeskuksen mukaan selvästi kokonaiskehityksen.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli maalis-toukokuussa 4,3 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Toukokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 6,2 prosenttia edellisvuodesta.

Vuosi sitten maalis-toukokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 4,9 prosenttia. Julkisen sektorin osalta ei julkaista helmi-toukokuun tietoja aineiston puutteellisen kertymisen vuoksi, joten sen vaikutus on poistettu koko talouden palkkasummien kehityksestä helmi-toukokuun osalta.

Palkkasumma kasvoi maalis-toukokuussa kaikilla päätoimialoilla. Nopeinta palkkasumman kasvu oli rakentamisen (7,5 %), yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden (6,8 %) ja muiden palveluiden (5,1 %) toimialoilla. Maltillisimmin palkkasumma kohosi rahoitustoiminnan toimialalla (1,5 %).

Palkkasumma kasvoi yksityisellä sektorilla maalis-toukokuussa 4,7 prosenttia vuodentakaisesta

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli maalis-toukokuussa 4,7 prosenttia suurempi edellisvuoteen verrattuna. Pelkästään toukokuussa yksityisen sektorin palkkasumma kasvoi 6,8 prosenttia.

Vuosi sitten maalis-toukokuussa palkkasumma kasvoi yksityisellä sektorilla 6,2 prosenttia edellisvuodesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi tuntuvasti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat