Rakentamisen palkkasumma kasvoi tuntuvasti

Rakentamisen palkkasumman kasvu ylitti Tilastokeskuksen mukaan selvästi kokonaiskehityksen.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli maalis-toukokuussa 4,3 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Toukokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 6,2 prosenttia edellisvuodesta.

Vuosi sitten maalis-toukokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 4,9 prosenttia. Julkisen sektorin osalta ei julkaista helmi-toukokuun tietoja aineiston puutteellisen kertymisen vuoksi, joten sen vaikutus on poistettu koko talouden palkkasummien kehityksestä helmi-toukokuun osalta.

Palkkasumma kasvoi maalis-toukokuussa kaikilla päätoimialoilla. Nopeinta palkkasumman kasvu oli rakentamisen (7,5 %), yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden (6,8 %) ja muiden palveluiden (5,1 %) toimialoilla. Maltillisimmin palkkasumma kohosi rahoitustoiminnan toimialalla (1,5 %).

Palkkasumma kasvoi yksityisellä sektorilla maalis-toukokuussa 4,7 prosenttia vuodentakaisesta

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli maalis-toukokuussa 4,7 prosenttia suurempi edellisvuoteen verrattuna. Pelkästään toukokuussa yksityisen sektorin palkkasumma kasvoi 6,8 prosenttia.

Vuosi sitten maalis-toukokuussa palkkasumma kasvoi yksityisellä sektorilla 6,2 prosenttia edellisvuodesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi tuntuvasti”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi