YIT rakentaa yhden uuden padon ja korjaa toisen Norjassa

YIT rakentaa Norjaan uuden padon korvaamaan 1940-luvulla Mjåvatn-järvelle rakennetun padon sekä korjaa 1960-luvun puolivälissä rakennetun Kulin padon.

YIT korjaa 1960-luvulla rakennetun Kulin padon Norjassa.

YIT rakentaa Oslon kunnan omistamalle E-CO Energi -yhtiölle uuden padon Ålin kuntaan Etelä-Norjaan. Se sijoittuu Mjåvatn-järven alapuolelle. Padon rakentamisen lisäksi YIT louhii alueelle noin 500 metriä pitkän tunnelin. Uusi pato on noin 100 metriä pitkä ja korkeimmillaan 11 metriä korkea. YIT:n työ kestää kesästä 2019 syksyyn 2020. Koko hanke valmistuu kesällä 2021.

YIT korjaa myös Etelä-Norjassa Sirdalin kunnassa sijaitsevan Kulin padon Agder Energi -yhtiölle. Sopimus sisältää padon korjauksen, joka on pääosin betonin valamista liukumuotin avulla. Pato on 22 metriä korkea ja 320 metriä leveä. Korjaustyöt alkoivat toukokuussa 2019 ja valmistuvat marraskuussa 2020.

”Vesivoimahankkeet ovat tärkeä painopiste YIT:n infraprojekteille. Mjåvatn-pato on neljäs YIT:n vesivoimahanke Norjassa. Muita käynnissä olevia hankkeita ovat Kulin pato, Jølstran ja Løkjelsvatnin-sähkölaitokset”, YIT:n infraprojektit -segmentin johtaja Harri Kailasalo sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT rakentaa yhden uuden padon ja korjaa toisen Norjassa”

Jätä kommentti