Kokeile kuukausi maksutta

Yllätys kauppakeskusmyynneissä – nyt vetävät pikkukaupunkien ostospaikat

Pikkukaupunkien kauppakeskusten myynti kasvoi vahvasti tämän vuoden huhti-kesäkuussa ja ylitti pääkaupunkiseudun keskusten myynnin kasvuluvut reippaasti.

Arabian kauppakeskus Helsingissä.

Kauppakeskusyhdistyksen ja KTI Kiinteistötiedon kokoamien myyntitilastojen mukaan kauppakeskusten huhti-kesäkuun kokonaismyynti kasvoi 1,5 prosenttia edellisestä vuodesta.

Voimakkainta kasvu oli toisen kvartaalin tarkastelujaksolla suurten kaupunkien ulkopuolisissa kauppakeskuksissa, joissa kasvuluvut olivat jopa neljä prosenttia suuremmat kuin samalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Nämä kauppakeskukset sijaitsevat esimerkiksi Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Keravalla, Kotkassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Porissa, Rovaniemellä, Salossa ja Torniossa.

Pääkaupunkiseudulla myynnin kasvu oli 1,2 prosenttia.

Kauppakeskusten kävijämäärä kääntyi myös hienoiseen nousuun, sillä vuoden toisella neljänneksellä kävijöitä oli 0,5 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Liukuvalla 12 kuukauden tarkastelujaksolla kokonaismyynti kasvoi 0,7 prosenttia ja kävijämäärän muutos jäi nollaan.

Indeksien kattamassa koko kauppakeskuskannassa, jossa on otettu huomioon myös uudet kauppakeskukset ja merkittävät laajennukset, kokonaismyynti kasvoi 3,6 prosenttia ja kävijämäärä 4.1 prosenttia huhti-kesäkuun aikana.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yllätys kauppakeskusmyynneissä – nyt vetävät pikkukaupunkien ostospaikat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat