Kokeile kuukausi maksutta

Lehto käynnistää yt-neuvottelut – 150 henkilötyövuotta vaarassa

Neuvottelun ulkopuolelle jäävät Asunnot-palvelualue putkiremontti-liiketoimintoineen sekä Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy. Toimitilat-palvelualueesta neuvottelu koskee ainoastaan jäljellä olevia peruskorjaustoimintoja.

Lehdon tehtaat ovat mukana yt-neuvotteluissa.

Lehto Group aloittaa yhteistoimintaneuvottelut toimenpiteistä kannattavuuden parantamiseksi sekä henkilöstö- ja tehdaskapasiteetin sopeuttamisesta tämänhetkisen tarpeen tasolle.

Lehto arvioi, että nyt käynnistyvät yt-neuvottelut voivat johtaa yhteensä enintään 150 henkilötyövuoden vähentämiseen, jolla tavoitellaan noin seitsemän miljoonan euron vuosittaisia kulusäästöjä. Neuvoteltaviin asioihin kuuluvat mahdolliset irtisanomiset, lomautukset, osa-aikaistamiset, työtehtävien muutokset ja siirrot toisiin tehtäviin, sekä näihin liittyvät uudelleenkoulutuskysymykset. Yt-neuvottelut arvioidaan saatavan päätökseen lokakuun 2019 loppuun mennessä.

Neuvottelut koskevat lähes kaikkia yksiköitä Suomessa. Neuvottelun ulkopuolelle jäävät Asunnot-palvelualue putkiremontti-liiketoimintoineen sekä Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy, joiden nykyinen projektikanta ei anna aihetta toimenpiteisiin. Toimitilat-palvelualueesta neuvottelu koskee ainoastaan jäljellä olevia peruskorjaustoimintoja.

Lehdon Suomen yksiköissä työskenteli kesäkuun 2019 lopussa yhteensä 1524 henkilöä, joista tehdastoiminnoissa 374 henkilöä. Yt-neuvottelut koskevat yhteensä noin 540 henkilöä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Lehto käynnistää yt-neuvottelut – 150 henkilötyövuotta vaarassa”

  1. Vääjäämätön lopputulos alusta asti

    1. Mistä teitä ankeuttajia löytyy. Lehdolla oli/on aito halu muuttaa rakentamista tehokkaammaksi, mutta joka helvetin kulmassa on kaltaisesi vanha patu hankaloittamassa asioita. Ihme että saat asenteellasi edes tietokonetta auki.

  2. Lehto itse on ilmoittanut, että heillä on vanhoihin jääriin sopeuduttava.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat