Kokeile kuukausi maksutta

Lehdon alkuvuosi tappiolle – ”erityistä pettymystä aiheutti peruskorjaushankkeiden ja Ruotsin projektien ongelmien jatkuminen”

Rakennusyhtiö Lehto Groupin tulos painui alkuvuonna tappiolle ja liikevaihto supistui.

Lehdon koko kuluvasta vuodesta odotetaan tappiollista. Kuva: Lehto

Lehdon liikevaihto heikkeni vuoden alkupuoliskolla 15,6 prosenttia vajoten 246 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 292 miljoonasta.

Liiketulos painui alkuvuonna tappiolliseen 27,5 miljoonaan euroon, kun viime vuonna vastaavaan aikaan kertyi voitolliset 13,7 miljoonaa euroa.

Liiketulosprosentti heikkeni negatiiviseen 11,2 prosenttiin vuodentakaisesta positiivisesta 4,7 prosentista.

”Erityistä pettymystä aiheutti se, että peruskorjaushankkeiden ja Ruotsin projektien ongelmat jatkuivat. Peruskorjaustoiminnasta aiheutuneet tappiot ensimmäisellä vuosipuoliskolla olivat -15 miljoonaa euroa ja Ruotsin toiminnan tappiot noin -6 miljoonaa euroa”, sanoo toimitusjohtaja Hannu Lehto tulostiedotteessa.

Lehdon mukaan yhtiö ei onnistunut korjaavista toimenpiteistä huolimatta pysymään päivitetyissä kustannusarvioissa. Lisäksi projektien valmistumisajankohdat ovat hänen mukaansa viivästyneet.

”Katsauskauden heikkoa tulosta selittävät myös muutamat selvästi tappiolliset projektit Hyvinvointitilat-palvelualueella ja Toimitilat-palvelualueen suhteellisen alhainen liikevaihto”, Lehto sanoo.

Tilauskanta kasvoi

Tulos ennen veroja laski laski alkuvuonna tappiolliseen 28,5 miljoonaan euroon vertailukauden voitollisesta 13,3 miljoonaan.

Osakekohtainen tappio oli 0,39 euroa, kun viime vuonna kertyi voitolliset 0,19 euroa.

Tilauskanta puolivuotiskauden lopussa oli 725,5 miljoonaa euroa, eli enemmän kuin vuodentakaiset 665,0 miljoonaa. Yhtiön mukaan tilauskanta kasvoi kaikilla palvelualueilla.

”Olemme jo aiemmin todenneet peruskorjaustoiminnan istuvan huonosti Lehdon vakioituihin ratkaisuihin ja teolliseen tuotantoon perustuvaan strategiaan ja siitä syystä olemme lopettaneet Korjausrakentaminenpalvelualueen. Yksikön lakkauttamisen jälkeen yhtiön putkiremonttien liiketoiminta siirtyi Asunnotpalvelualueelle”, Lehto kertoo.

Lehdon mukaan putkiremonttitoiminta on jatkunut kannattavana jo pitkään, myös tällä katsauskaudella.

Koko vuodesta odotetaan tappiollista

Lehto pitää ennallaan näkymänsä, jotka se julkaisi aiemmin elokuussa antamansa tulosvaroituksen yhteydessä.

Yhtiö odottaa yhä, että sen kuluvan vuoden liiketulos jää tappiolliseksi ”voimakkaasti tappiollisen ensimmäinen vuosipuoliskon takia”.

Liikevaihtonsa yhtiö arvioi nyt jäävän tänä vuonna samalla tasolle kuin viime vuonna tai laskevan viime vuoden 721,5 miljoonasta eurosta.

Lehdon mukaan liikevaihtonäkymää heikentää viiveet toimitilahankkeiden käynnistymisessä.

Liiketulosnäkymän heikentymisen pääsyy on merkittävästi yhtiön ennakoimaa suuremmat tappiot peruskorjaushankkeista. Liikevoittonäkymää heikentää myös yksittäiset tappiolliset projektit hyvinvointitilat- ja toimitilat-palvelualueilla sekä asuntojen myyntihintojen lievä aleneminen, yhtiö kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehdon alkuvuosi tappiolle – ”erityistä pettymystä aiheutti peruskorjaushankkeiden ja Ruotsin projektien ongelmien jatkuminen””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat