Kokeile kuukausi maksutta

Hannu Lehto: ”Yt-neuvottelut koskevat suurilta osin tehtaita”

Lehdon toimitusjohtajan mukaan reilusti yli puolet suunnitelluista 150 henkilötyövuoden vähennyksistä kohdistuu Lehto-konsernin tehtaisiin.

Lehto-konsernin tehtailla alkavat miljoonasäästöt. Kuva: Lehto

Lehto-konserni ilmoitti aamulla uusista yt-neuvotteluista. Lehto arvioi, että nyt käynnistyvät yt-neuvottelut voivat johtaa yhteensä enintään 150 henkilötyövuoden vähentämiseen, jolla tavoitellaan noin seitsemän miljoonan euron vuosittaisia kulusäästöjä.

Neuvoteltaviin asioihin kuuluvat mahdolliset irtisanomiset, lomautukset, osa-aikaistamiset, työtehtävien muutokset ja siirrot toisiin tehtäviin, sekä näihin liittyvät uudelleenkoulutuskysymykset. Yt-neuvottelut arvioidaan saatavan päätökseen lokakuun 2019 loppuun mennessä.

Lehdon Suomen yksiköissä työskenteli kesäkuun 2019 lopussa yhteensä 1524 henkilöä, joista tehdastoiminnoissa 374 henkilöä. Yt-neuvottelut koskevat yhteensä noin 540 henkilöä.

Toimitusjohtaja Hannu Lehdon mukaan suurin osa yt-neuvottelujen piiriin kuuluvista työntekijöistä työskentelee Lehdon tehtailla, jotka valmistavat rakennemoduuleja Lehdon rakennustyömaille.

Lehdon mukaan yhtiön tarkoitus ei ole vähentää tehtaiden määrää, vaan korkeintaan 150 henkilötyövuoden vähennykset pyritään saavuttamaan osa-aikaistuksilla tai lomautuksilla.

”Irtisanominen on aina se ikävin vaihtoehto.”

Kaikki uudisrakennustyömaat ovat yt-neuvottelujen ulkopuolella niin asuntojen kuin toimitilojen osalta. Yt-neuvottelut eivät myöskään koske Asunnon-palvelualueeseen kuuluvaa putkiremonttiliiketoimintoa, jota Lehto ei ole ajamassa alas.

Sen sijaan kaikki muu korjaaminen loppuu vähitellen Lehto-konsernissa. Päätös luopua korjausrakentamisesta tehtiin yhtiössä jo vuosi sitten, mutta jo sovitut hankkeet viedään loppuun.

Toimitilojen puolella korjausrakennuskohteita on saatu päätökseen ja tämänkertaiset yt-neuvottelut koskevat Toimitilat-palvelualueen peruskorjaustoimintoja. Väkeä tarvitaan vielä jonkin aikaa toimitilojen peruskorjauksiin, sillä kaksi kesken olevaa isoa kohdetta valmistuvat vasta noin kahden vuoden päästä.

”Ne hoidetaan loppuun ja sen jälkeen meillä on korjaaminen toistaiseksi finito”, Lehto toteaa.

”Kun on niin huonosti hoidettu korjaaminen aikaisemmin, niin nyt on tehty kotiläksyt niin hyvin kuin ne vain voisi kuvitella, että pystytään tekemään.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hannu Lehto: ”Yt-neuvottelut koskevat suurilta osin tehtaita””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat