Senaatti lisää roimasti aurinkosähkön tuotantoa – tosin lähtötaso on matala

Valtion toimitiloista ja kiinteistöistä vastaava Senaatti-kiinteistöt käynnistää aurinko-ohjelman ja kasvattaa aurinkosähkön tuotantoa seuraavina vuosina 20-kertaiseksi nykytasosta.

Tavoitteena on hankkia vuoteen 2022 mennessä noin 50 uutta aurinkovoimalaa.

Tosin lähtötaso on matala, sillä Senaatin nykyiset aurinkosähkövoimalat tuottavat vain pienehkön virastotalon sähkönkulutuksen verran vuodessa.

Tavoitteena on nostaa tuotantoteho vuoteen 2022 mennessä viiteen megawattipiikkiin, eli 20-kertaistaa tuotanto.

Tällöin Senaatti tulee olemaan yksi merkittävimmistä aurinkosähkön tuottajista Suomessa.

Aurinko-ohjelman mukaisesti jokaisessa uudisrakennushankkeessa ja merkittävässä korjauksessa toteutetaan aurinkosähköjärjestelmä, ellei sille ole selkeää estettä.

Lisäksi Senaatti investoi strategiakaudella vuoteen 2022 saakka vuosittain noin miljoona euroa olemassa olevien kiinteistöjen katoille toteutettaviin voimaloihin.

Sijoituspaikkojen valinnassa huomioidaan kohteiden olosuhteet, jotta voimaloista saadaan paras mahdollinen hyöty. Etusijalle näistä nousevat kohteet, joissa kiinteistöissä toimivat asiakkaat ovat kiinnostuneita uusiutuvan energian hyödyntämisestä.

Senaatilla on entuudestaan aurinkovoimaloita eri puolilla Suomea: eteläisin Hangossa ja pohjoisin Ivalossa. ‎ Saatuja käyttökokemuksia tullaan hyödyntämään uusien voimaloiden hankinnassa ja ylläpidossa.

”Omien kokemustemme ja selvitystemme perusteella voidaan todeta aurinkosähkön olevan taloudellisesti kannattavaa. Aurinkosähkövoimaloiden toimittajia on Suomessa useita ja hintakehityksestä päätellen markkinat toimivat”, sanoo aurinko-ohjelman toteutuksesta vastaava Etelä-Suomen alueen talotekniikkaryhmän päällikkö Pasi Hyyppä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti lisää roimasti aurinkosähkön tuotantoa – tosin lähtötaso on matala”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat