YIT ja Ålandsbanken perustavat asuntosijoitusyhtiön – YIT myy yhtiölle satoja asuntoja

YIT ja Ålandsbanken ovat solmineet sopimuksen vuokra-asuntoihin sijoittavan yrityksen perustamisesta. YIT:n osuus yhteissijoituksesta on 40 prosenttia ja Ålandsbankenin 60 prosenttia.

YIT käynnistää yhteistoimintamenettelyn. Kuva: YIT

Samassa yhteydessä YIT on sopinut kymmenen vuokratarkoitukseen rakennettavan kerrostalon myynnistä kyseiselle yritykselle. Hankkeiden investointiarvo on noin 112 miljoonaa euroa. Rakennettaviin taloihin tulee yhteensä 537 asuntoa, ja ne valmistuvat vuosina 2020–2021.

YIT tulee vastaamaan asuntojen vuokraamisesta, ja Ålandsbanken vastaa yrityksen hallinnosta.

Vahvistamalla vuokra-asuntotarjontaansa YIT panostaa strategiansa mukaisesti suhdanteita kestäviin liiketoimintoihin, jotka perustuvat pitkäaikaisiin palvelu- tai vuokrasopimuksiin tai trendinomaisesti kasvavaan kysyntään. Vuokra-asuntoportfolion tavoitteena on tuottaa YIT:lle tasaista kassavirtaa ja luoda arvonnousupotentiaalia. Asuntokannan tehokas käyttö ja uudenlaiset omistusmallit kasvattavat myös yhtiön investointikapasiteettia ja lisäävät pääoman kiertonopeutta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Ålandsbankenin ja YIT:n yhteistyö saa jatkoa jo toisella yhteissijoitusrakenteella ja Ålandsbanken Asuntorahaston rahasto-osuudenomistajat pääsevät hyötymään tämän investointihankkeen tuotosta”, Ålandsbanken Rahastoyhtiön kiinteistörahastojohtaja Antti Valkama sanoo tiedotteessa.

Perustetun yrityksen omistus sekä omistusosuutta vastaavat vuokratuotot ja mahdolliset portfolion arvonmuutokset raportoidaan YIT:n Kiinteistöt-segmentissä. Asuminen Suomi ja CEE -segmentti tulouttaa hankkeet niiden valmistusasteen mukaan.

YIT perusti maaliskuussa usean yrityksen kanssa sijoitusyhtiön, joka sijoittaa vuokra-asuntoihin. Yhtiössä ovat YIT:n ohella sijoittajina ainakin Oma Säästöpankki ja LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa. YIT myi tuolle sijoitusyhtiölle lähes 600 valmista tai rakennusvaiheen loppuvaiheessa olevaa asuntoa, joiden arvo oli yhteensä yli 100 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT ja Ålandsbanken perustavat asuntosijoitusyhtiön – YIT myy yhtiölle satoja asuntoja”

Vastaa