Atria kaavailee 130 miljoonan investointia tuotantotilojensa laajentamiseen

Atria käynnistää siipikarjatuotannon laajennusinvestoinnin suunnittelun. Investoinnin arvo on alustavien selvitysten mukaan noin 130 miljoonaa euroa.

Investointihanke sisältää nykyisten tuotantotilojen saneerauksen ja uudistamisen sekä uusien tuotantotilojen ja -linjojen rakentamisen Nurmon tehtaalle.

”Käynnistämme hankkeen suunnittelun alustavien selvitysten pohjalta. Toteutuessaan investointi olisi yksi Atrian historian suurimmista yksittäisistä investointihankkeista. Meillä on luja usko suomalaiseen ruoan tuotantoon ja siihen, että suomalainen lihateollisuus menestyy kansainvälisessä kilpailussa, kunhan rohkeasti uskallamme panostaa siihen”, Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhn sanoo tiedotteessa.

Ensimmäisessä vaiheessa Atria käynnistää viranomaislupiin liittyvät hakuprosessit, ja ne pyritään saamaan päätökseen mahdollisimman pian. Suunnitteluvaiheen jälkeen tehdään päätös investoinnin toteutuksesta. Toteutuessaan hankkeen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmis aikaisintaan vuoden 2024 lopulla.

Atria vastaa investointihankkeella siipikarjalihan kulutuskysynnän kasvuun. Vuoden 2019 alusta lähtien siipikarjalihan kulutus on kasvanut Suomessa noin 4 prosenttia arvossa mitattuna, ja kysyntä on kasvanut voimakkaasti jo usean vuoden ajan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Atria kaavailee 130 miljoonan investointia tuotantotilojensa laajentamiseen”

Vastaa