Espoon Leppävaaraan nousee 100 000 neliön kiinteistökeskittymä – ”Yhteisöllisyys ja jakamistalous näkyvät toimijoiden arjessa”

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kaksi toimistorakennusta sekä pysäköintitalo. Alueelle tulee yhteensä viisi toimistotaloa, hotelli sekä asuntoja.

Hatsinanpuiston alueen ensimmäisen toimistotalon havainnekuva. (Kuva: NCC)

Leppävaaraan nousee yksi pääkaupunkiseudun suurimmista kiinteistökehityshankkeista, joka tuo alueelle lähes 100 000 neliömetrin edestä toimisto- ja liiketilaa, vapaa-ajan toimintoja, hotellin sekä asuntoja. Ison rakennusprojektin käynnistymistä juhlittiin peruskiven muuraustilaisuudessa keskiviikkona.

Tiedotteen mukaan NCC on kehittänyt alueen Hatsinanpuistoon uuden konseptin, OOPS:n, jossa hyvinvointi, luonto ja yhteistyö tukevat liikkuvaa työelämää. Ilmastonmuutoksen vaikutukset huomioidaan alueen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Hatsinanpuiston alue sijoittuu Kehä I:n, pääjunaradan ja tulevan Raide-Jokerin risteykseen. Palveluja tulevat käyttämään myös Hatsinan lähivaikutusalueella asuvat yli 20 000 ihmistä ja 15 minuutin ajoajan säteellä lähes 500 000 asukasta.

Ensimmäinen rakennusvaihe käsittää kaksi toimistorakennusta sekä pysäköintitalon, jotka valmistuvat elokuussa 2021. Alueelle rakennetaan vaiheittain yhteensä viisi toimistotaloa, hotelli sekä asuntoja. Toimistotalojen alimpiin kerroksiin on suunniteltu tilaa ravintola- ja kahvilapalveluille sekä co-working-työskentelyyn. Lisäksi keskittymään tulee liiketilaa kauppakeskus Sellon tarjontaa täydentäville kaupoille sekä elämyskeskus liikunta- ja hyvinvointipalveluille.

”Hatsinanpuiston palvelu- työpaikka- ja asuntoalue toteuttaa hyvin Espoon kaupungin strategisia tavoitteita asumisen, työpaikkojen ja palveluiden sijoittumisesta hyvien joukkoliikenneyhteyksien varteen. Hanke edistää myös Espoon ilmastotavoitteiden ja -sitoumusten saavuttamista”, sanoo Espoon kaupungin teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

NCC on mukana sekä suunnittelijana sekä rakentajana. Rakennushankkeet konseptoidaan ja niissä huomioidaan koko alueen toimivuus.

Yhteisöllisyyttä ja jakamistaloutta

”OOPS eli Oasis Of Professionals kuvaa kohtaamisten keidasta, urbaania puistonaapurustoa, jota Espoossa ei vielä ole. Alueen puut, portaat, polut ja Monikonpuro kannustavat liikkumiseen ja lisäävät hyvinvointia. Yhteisöllisyys ja jakamistalous näkyvät toimijoiden arjessa”, sanoo hankkeen projektijohtaja Pirkka Pikkarainen NCC:ltä.

Alueen ensimmäisestä toimistotalosta lasketaan hiilijalanjälki, ja sen suunnittelussa ja sisäilmaolosuhteissa huomioidaan ilmastonmuutoksen ennusteet. Jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmät säätyvät ihmismäärien, lämpötilojen ja hiilidioksidipitoisuuksien mukaan. Säästetty ja tuotettu energia infotaan reaaliaikaisen seurannan myötä tilojen käyttäjille.

Tilojen materiaalivalinnat ovat mahdollisimman pitkäikäisiä, kierrätettyjä ja ympäristöystävällisiä.Tavoitteena on saada toimistorakennuksille Breeam-ympäristöluokituksen mukainen Excellent-sertifikaatti.

Varman kampukselle tulee vuokralle Trimble

Varma on ostanut kohteesta 18 500 neliömetrin toimistokampuksen, johon tulee päävuokralaiseksi ohjelmistoyhtiö Trimble Solutions Corporation.  Rakentamisessa hyödynnetään useita Trimblen digitaalisia rakentamisen työkaluja.

”Varma omistaa läheisen Panorama Tower -toimistokiinteistön, ja OOPS on erinomainen lisä Varman kiinteistösalkkuun. Toimitilakohteesta luodaan toimiva ja moderni toimistokampus yhteistyössä tulevan päävuokralaisen Trimblen ja myyjän NCC Property Developmentin kanssa”, sanoo Varman kiinteistöistä vastaava johtaja Ilkka Tomperi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Leppävaaraan nousee 100 000 neliön kiinteistökeskittymä – ”Yhteisöllisyys ja jakamistalous näkyvät toimijoiden arjessa””

Jätä kommentti