SRV antoi tulosvaroituksen

SRV Yhtiöt on täsmentänyt näkymiään ja muuttanut ohjeistustaan vuodelle 2019.

Tornitalo Majakan viivästymisestä on aiheutunut arvioitua suuremmat lisäkustannukset, mistä on seurannut kateheikkenyksiä SRV:lle. Kuva: Sami Kero / HS

Yhtiö arvioi nyt koko vuoden 2019 operatiivisen liikevoiton muodostuvan tappiolliseksi. Vielä heinäkuussa yhtiö arvioi operatiivisen liikevoittonsa paranevan viime vuodesta (-10,0 milj. euroa) ja olevan positiivinen mutta jäävän alle vuoden 2017 operatiivisen liikevoiton (27 milj. euroa).

Uuden, heikentyneen tulosohjeistuksen taustalla ovat Venäjän sijoituksiin kohdistuvat arvonalennukset sekä jotkut kateheikennykset, kuten Redin Majakan tornitalon viivästymisen aiheuttamat arvioitua suuremmat lisäkustannukset.

Sen sijaan omaperusteisen asuntotuotannon määrän ja liikevaihdon osalta ohjeistus säilyy ennallaan. SRV arvioi, että tänä vuonna valmistuu 809 omaperusteista asuntoa (526 asuntoa vuonna 2018). Myös liikevaihdon yhtiö ennakoi kasvavan tänä vuonna vuoteen 2018 verrattuna (959,7 milj. euroa).

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “SRV antoi tulosvaroituksen”

  1. Käsi ylös kuka yllättyi. Jyväskylässä kiertävä legenda kertoo, että sairaalasta ottaa SRV kuokkaan sopivasti. Tusinan verran alihankkijoita ajettu konkurssiin, koska ei ole vaihtoehtoja. Rahaa ei yksinkertaisesti ole.

Vastaa