SRV:n rakentama kauppakeskus Ainoan laajennus avautui – Tapiolaan jo yli 500 miljoonan euron satsaukset

SRV:n rakentaman kauppakeskus Ainoan viimeisen laajennusosan avajaisia juhlitaan torstaina Espoon Tapiolassa.

Kauppakeskus Ainoan aluetta on rakennettu monessa vaiheessa Espoon Tapiolassa.

Ainoa on keskeinen osa viime vuosina voimakkaasti kehittynyttä Espoon Tapiolaa. Kaupunkikeskushanke tuo yhteen kaupalliset palvelut sekä asumisen hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

Valmiissa kauppakeskuksessa on yli 100 liikettä mukaan lukien 32 kahvilaa ja ravintolaa. Laajennuksen myötä liiketilojen kokonaispinta-ala kasvaa 30 000 neliömetristä 50 000 neliömetriin.

”SRV:n strategian ytimessä on vetovoimaisten kaupunkikeskusten kehittäminen ja rakentaminen. Ainoa sijaitsee raideliikenteen solmukohdassa, erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä, johon on mielekästä rakentaa sekä kaupallisia palveluja että asuntoja palvelemaan ihmisten arkea”, sanoo SRV:n yksikönjohtaja Kalle Mauriala tiedotteessa.

”Kauppakeskuksessa on käytetty vain vähäpäästöisiä materiaaleja, ja Ainoalle on myönnetty korkein mahdollinen LEED Platina -sertifikaatti”, sanoo kauppakeskuksen kaupallinen johtaja Marja-Liisa Neuvonen LähiTapiolalta.

Ainoan laajennusta rakennettiin parhaimmillaan noin 450 työntekijän voimin. Rakennustyöt alkoivat vanhan Stockmannin tavaratalon purkutöillä edellisen laajennusosan valmistuttua vuonna 2017. Samanaikaisesti rakennettiin myös tänä vuonna avautunutta Tapiolan bussiterminaalia, josta on suora yhteys metroon ja kauppakeskukseen. Lisäksi kauppakeskuksessa on noin 2 000 maanalaista pysäköintipaikkaa.

Tapiolan uudistus jatkuu vuoteen 2020

SRV toimii projektinjohtourakoitsijana Tapiolan kaupunkikeskushankkeessa, jonka johtava kehittäjä on LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy. LähiTapiolan hallinnoima kiinteistörahasto on investoinut Ainoaan ja yläpuolelle rakentuviin asuntoihin yli 500 miljoonaa euroa.

”Ainoa-kokonaisuus Kirjokannen asuntoineen muodostaa erittäin laajan ja monimuotoisen hybridihankkeen, jossa projektinjohto-osaamistamme on hyödynnetty kokonaisvaltaisesti”, kertoo Kalle Mauriala.

Vuonna 2017 valmistuivat kauppakeskuksen kannen päälle rakennetut Kirjokannen ensimmäiset lähes 130 asuntoa. Tapiolan keskustan perusteellista uudistamista jatketaan vuoteen 2020 saakka Kirjokannen kolmen uusimman kerrostalon rakentamisella.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “SRV:n rakentama kauppakeskus Ainoan laajennus avautui – Tapiolaan jo yli 500 miljoonan euron satsaukset”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat