Kokeile kuukausi maksutta

SRV:n Sipola: Asuntojen kysyntä hiipuu jo pääkaupunkiseudun ulkopuolella

SRV arvioi, että sen asuntotuotannon aloitukset laskevat tänä ja ensi vuonna edellisvuodesta.

SRV:n tulos oli syyskuussa aloittaneelle toimitusjohtaja Saku Sipolalle pettymys. Enää ei haeta kasvua vaan kannattavuutta. Pääomaa sitovaa grynditoimintaakin on tarkoitus vähentää ja tehdä vuokra-asuntoja sijoittajille.

Rakennusyhtiö SRV:n toimitusjohtajan Saku Sipolan mukaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuntojen kysynnässä on nähtävissä hiipumista.

”Sijainniltaan hyvät, erityisesti pienet asunnot käyvät kaupaksi, ja näiden sijoittajakysyntä jatkuu vahvana”, hän kertoo tulostiedotteessa.

Sipola aloitti tehtävässään syyskuun alussa. Tammi–syyskuun tulostaso oli hänelle pettymys. Tilanne johtui hänen mukaansa Venäjän sijoituksiin kohdistuvista arvonalennuksista ja joistakin tänä vuonna valmistuvan projektin kateheikennyksista. Muun muassa Redin Majakan tornitalon viivästymisestä koitui arvioitua suuremmat lisäkustannukset.

”Rahoitusaseman vahvistaminen kevään ja alkukesän aikana on parantanut yhtiön taloudellista asemaa ja auttanut tuloksentekokykyä. On kuitenkin sanomattakin selvää, että nämä eivät vielä riitä kannattavalle uralle pääsemiseen, Sipola arvioi.

SRV:n tappio ennen veroja suureni heinä–syyskuussa 14 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 9,1 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi 227,1 miljoonaan euroon 208,4 miljoonasta eurosta.

Operatiivinen liiketappio oli 7,0 miljoonaa euroa, kun vertailujaksolla operatiivinen liiketappio oli 3,1 miljoonaa euroa. SRV varoitti jo lokakuun alussa, että sen koko vuoden operatiivinen liikevoitto on tappiollinen.

SRV kertoi tänään tulosjulkistuksensa aloittavansa tehostamisohjelman ja yt-neuvottelut.

”Haasteemme ovat selkeästi rajattavissa tiettyihin toiminnan osiin, mutta niiden syvyys vaikuttaa koko yhtiön toimintaan laajasti”, Sipola sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV:n Sipola: Asuntojen kysyntä hiipuu jo pääkaupunkiseudun ulkopuolella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat