YIT rakentaa sillan Jätkäsaareen – ”aikataulu on tiukka ja työmaa ahdas”

Rakennusyhtiö YIT rakentaa Helsingin kaupungille Atlantinsillan Jätkäsaareen 23 miljoonalla eurolla.

Atlantinsillan on määrä olla valmis toukokuussa 2021. (Kuva: YIT)

Sopimuksen arvo on YIT:n tiedotteen noin 23 miljoonaa euroa, ja se kirjataan viimeisen vuosineljänneksen tilauskantaan. Urakka alkaa tämän vuoden lopulla ja töiden pitäisi valmistua toukokuussa 2021.

”Atlantinsillan urakka vaatii monipuolista osaamista. Urakan aikataulu välitavoitteineen on tiukka”, sanoo projektinjohtaja Jukka Repo Helsingin kaupungin rakennuttaminen palvelusta tiedotteessa.

Urakka-alue on Länsisataman matkustajaliikenteen ja Jätkäsaaren suunnasta alkavien tonttihankkeiden välissä, mikä Revon mukaan tuo lisähaasteita työvaiheiden aikatauluttamiselle ja yhteensovittamiselle.

”Työmaan sijainti ahtaassa kaupunkiympäristössä ja sääolojen suhteen herkällä rakennuspaikalla sekä kiivas toteutusaikataulu tuovat lisämausteensa hankkeeseen”, YIT:n Maa-, silta- ja vesirakennusyksikön johtaja Mikko Möttönen sanoo.

Rakennettava silta on vesistösilta, jossa tehdään vedenalaisia sukellus-, kaivuu- ja betonointitöitä. Samalla  rakennetaan myös ranta- ja laiturirakenteita, sekä katuja ja kunnallistekniikkaa. Urakkaan kuuluu mittava määrä paalutuksia. Esimerkiksi porapaaluja paalutetaan yhteensä noin 4 kilometriä.

YIT on aiemmin rakentanut Helsingin kaupungille esimerkiksi Pasilassa Triplan alta kulkevan Veturitien,  lisäraiteen sillat ja uuden Pasilansillan sekä Capellanrannan, Koksikadun ja Sompasaaren esirakentamisen. Nyt meneillään on myös Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentaminen.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “YIT rakentaa sillan Jätkäsaareen – ”aikataulu on tiukka ja työmaa ahdas””

  1. Hieno juttu että silta rakentuu ja osa ensimmäisestä Länsiterminaalin purusta lähtee heti eri suuntaan. Nähtäväksi jää miten loput liikennesumpusta ratkotaan. Länsisatamankatu kun on Espoon suuntaan kuitenkin ainoa ulosajoväylä

Vastaa