Saksalaisrahasto etsii ”Sokeripalalle” jo uutta vuokralaista

Enso Gutzeitille 1962 valmistuneeseen ja nykyisin Storan Enson käytössä olevaan pääkonttoriin etsitään jo uusia vuokralaisia.

Lux Helsingin valofestivaalin aikana Stora Enson pääkonttori oli näyttävästi valaistu. Kuva: Juha Metso / HS

Perjantaina eläkeyhtiö Varma ja Stora Enso julkistivat rakennushankkeen, jossa metsäyhtiölle rakennetaan puusta uusi pääkonttorirakennus aivan entisen naapuriin. Kohteen on määrä valmistua vuonna 2023. Lue uutinen tästä.

Alvar Aallon suunnittelema ”Sokeripalaksi” kutsuttu toimistorakennus jää tuskin tyhjilleen Stora Enson jälkeen. Kiinteistön vuonna 2008 noin 30 miljoonalla ostanut Deka Immobilienin saksalaisrahasto on jo aloittanut uuden vuokralaisen haun.

”Oletamme, että Alvar Aallon suunnittelema kiinteistö on luonteeltaan ja erinomaisella sijainniltaan satamassa niin tärkeä maamerkkirakennus, että sille löydetään uusi vuokralainen nopealla aikataululla. Olemme jo luoneet ensimmäisiä kontakteja mahdollisten uusien vuokralaisten kanssa jopa nykyistä korkeammalla vuokratasolla”, Deka Immobilienin edustaja kertoo Rakennuslehdelle.

”Sokeripala” kuuluu Deka Immobilienin WestInvest-IntersSelect -kiinteistösijoitusrahastoon. Rahaston kiinteistövarallisuuden arvo on tällä hetkellä noin 7,5 miljardia euroa.

”Rahaston kohteissa vuokrausaste on erittäin korkea ja keskimääräinen vuokrasopimusten kesto on yli viisi vuotta. Meille tämän kohteen vuokraamiseen ei liity mitenkään erityisen suurta riskiä”, rahaston edustaja jatkaa.

Rakennus suojeltiin vuonna 2010 Uudenmaan ELY-keskuksen päätöksellä ja rakennussuojelulain perusteella. Perusteluita olivat esimerkiksi suunnittelija Alvar Aallon kansallinen merkitys ja pääkonttorin rakennustaiteellinen erityisarvo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saksalaisrahasto etsii ”Sokeripalalle” jo uutta vuokralaista”

Jätä kommentti