Kokeile kuukausi maksutta

Consolis Parma sulkee Kangasalan ja Ruskon tehtaat – betonielementtien kysyntä on vähentynyt merkittävästi

Työt on päättymässä lähes 150 henkilöltä. Suunnitelmien mukaan tehtaat suljetaan tammikuun 2020 loppuun mennessä.

Parman Ruskon elementtitehdas valittiin betoniteollisuuden vuoden 2017 työturvallisuuskilpailun voittajaksi. Kuva: Merja Mannila

Parman Kangasalan ja Ruskon tehtailla käydyt yt-neuvottelut ovat päättyneet, ja yhtiön tiedotteen mukaan heikentyneen kysyntätilanteen ja lähivuosien markkinanäkymien sekä tehtaiden heikon kannattavuuden takia molemmat tehtaat suljetaan.

Toiminta jatkuu Suomessa yhtiön kymmenellä tehtaalla sekä tytäryhtiö Rajavillen kahdella tehtaalla.

Kangasalan tehtaalla on valmistettu seinäelementtejä erityisesti asuinrakentamisen tarpeisiin. Ruskon tehtaalla on tänä vuonna valmistettu lähinnä toimitilarakentamisen runkotuotteita. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat molempien tehtaiden koko tuotantohenkilöstöä. Ellei uudelleensijoitusmahdollisuuksia löydetä, työt näillä tehtailla päättyvät yhteensä 143 henkilöltä. Suunnitelmien mukaan tehtaat suljetaan tammikuun 2020 loppuun mennessä.

”Uudisrakentamisen määrän putoamisesta johtuen betonielementtien kysyntä on vähentynyt tänä vuonna merkittävästi. Erityisesti asuntorakentamisen volyymin ennustetaan edelleen laskevan vuonna 2020. Käydyissä yt-neuvotteluissa ei valitettavasti löydetty liiketaloudellisia perusteita näiden tehtaiden toiminnan jatkamiseksi”, sanoo toimitusjohtaja Jarmo Viljanen tiedotteessa.

”Keskitämme seinäelementtien valmistusta Itämeren alueella konsernin tehokkaimpiin tehtaisiin. Suomessa valmistamme seinäelementtejä jatkossa seitsemällä yhtiön tehtaalla. Lisäksi Consolis-konserni on investoinut vaativien julkisivuelementtien ja muun muassa porraselementtien valmistukseen Baltiassa ja Ruotsissa”, Viljanen kertoo.

Viljasen mukaan ontelolaattatuotannon osalta yhtiö on panostanut voimakkaasti Hyrylän tehtaaseen ja runkotuotantoa on keskitetty Nummelaan.

”Kangasalan ja Ruskon tehtaan sulkemisilla ei ole vaikutusta toimituskykyymme tässä markkinatilanteessa, mutta näillä toimenpiteillä pyrimme varmistamaan yhtiön kannattavuuden lähivuosille”, Viljanen jatkaa.

Hänen mukaansa tukitoimet irtisanottavien työntekijöiden osalta on käynnistetty.

”Teemme parhaamme uudelleentyöllistymisen edistämiseksi. Yhtenä vaihtoehtona tarjoamme mahdollisuutta työllistyä muilla tehtaillamme”, Viljanen toteaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Consolis Parma sulkee Kangasalan ja Ruskon tehtaat – betonielementtien kysyntä on vähentynyt merkittävästi”

  1. Kantti pitää semmonen saatana työmaatoimikunta kangasalla pystyssä

  2. On kyllä siltikin aika raju päätös

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat