Kauppakorkeakoulun päärakennus muuttuu ravintolaksi ja juhlatilaksi

Tunnetun maamerkin peruskorjaus valmistuu loppuvuonna.

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

Aalto-yliopiston omistama entinen kauppakorkeakoulun päärakennus Helsingin Töölössä saa uuden elämän. Kun rakennuksen peruskorjaus valmistuu loppuvuodesta, sen juhlasalissa, auditoriossa sekä ruokaravintolassa aletaan järjestää juhlia, seminaareja sekä tapahtumia. Muissa talon tiloissa tulevat toimimaan Aalto University Executive Educationin liikkeenjohdon ja asiantuntijoiden kehittämispalvelut. Talosta löytyy myös toimistotilaa.

Päärakennus peruskorjataan tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa 1950-luvun tunnelmaa vaalien. Työssä kunnioitetaan arkkitehti Woldemar Baeckmanin ja Hugo Harmian luomaa henkeä. Suojellun juhlasalin ainutlaatuinen interiööri tulee jatkossakin säilymään. Korjauksen jäljiltä rakennuksessa toteutuu arkkitehtien alkuperäinen ajatus juhlasalista, jossa järjestettäisiin konsertteja, näyttämöllisiä esityksiä ja tanssiaisia.

Kanrestan operoima juhlasali aukeaa tammikuussa 2021. Toisen kerroksen auditorio aukeaa samanaikaisesti seminaarikäyttöön. Aiemmin opiskelijaravintola Raflana toiminut ruokaravintola aukeaa kaikille avoimena Ravintola Töölönä.

Kauppakorkeakoulun päärakennuksen peruskorjauksen suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Sarc ja ravintolan sisutussuunnittelusta suunnittelutoimisto Made by Choice.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Kauppakorkeakoulun päärakennus muuttuu ravintolaksi ja juhlatilaksi”

  1. Miksi jutussa ei kerrota mikä rakennusliike on tekemässä korjaustöitä? Olen huomannut saman myös muissa artikkeleissa.

    1. Rakennusliike mainitaan yleensä vasta siinä vaiheessa, kun suunnitteluvirheestä johtuen jokin sivu-urakoitsijan asentama laite/järjestelmä ei toimi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat