Lvi-teknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi hieman viime vuonna

Lvi-teknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo koko viime vuodelta kasvoi kolmisen prosenttia edellisvuoteen verrattuna: myyntiä kertyi 1173 miljoonaa euroa, kun vuoden 2018 saldo tukkumyynnissä oli 1140 miljoonaa.

Lvi-teknisten tuotteiden myyntejä tilastoi Talotekninen teollisuus ja kauppa Talteka ry, jonka jäsenyritysten kautta myydään arviolta 70 prosenttia lvi-teknisistä tuotteista Suomessa.

Lvi-teknisten tuotteiden kysyntä oli rakentamisen noususuhdanteen ansiosta hyvällä tasolla koko vuoden 2019, kunnes viimeisellä neljänneksellä tukkumyyntien arvo notkahti kaksi prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajasta. Vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä tukkumyyntien arvo oli 294 miljoonaa euroa, kun se vastaavana ajanjaksona vuonna 2018 oli 300 miljoonaa euroa. Koko vuoden 2019 osalta tukkumyyntien arvo kuitenkin vielä niukasti ylitti edellisvuoden myyntien arvon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lvi-teknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi hieman viime vuonna”

Vastaa